Gram altında tehlike çanları! 100 değil 200 değil, 1200 TL birden artacağı tarih verildi

O ekonomist altın açıklamasında bulundu. Hangi ekonomist altın hakkında güncel açıklamada bulundu? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Savaş sebebi ve FED tutumu değerlendirme sonrası Selçuk Geçer, altın ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altın ile ilgili güncel açıklamalar nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

GRAM ALTIN TAVAN SEVİYEYİ GÖRECEK!

Yaşanan savaş , FED tutumu sebebi ile ekonomist Selçuk Geçer altın ile ilgili güncel açıklamalarda bulundu. Gram altının 2500- 3000 TL seviyelerinde seyredeceğini duyurdu.

Güncel olayları ve tutumları dikkate alarak altın hakkında tahminde bulundu.

İsrail- Filistin savaşının altını doğrudan etkilemeyeceğini duyurdu. FED politikası savaştan etkilenmemektedir. ABD'nin İran'a müdahalesi olması halinde 3. Dünya Savaşı'nın çıkacağı yönünde açıklamada bulundu. Bu durum Rusya, Çin ve Türkiye'yi de etkileyecektir. Büyük bir savaşı doğurmaktadır.

Bu sebeplerden ötürü altın fiyatlarında baskılanma yaşanabilir. Böyle bir savaş senaryosu yaşanması halinde altın 1800-1900 seviyelerine gelebilir. Altın fiyatlarında tavan seviye beklememekteyiz. Eğer gerilim devam eder ve faiz beklentisi oluşursa 2300 dolarlar görülebilir.

Doların şu an değeri 45 TL seviyesindedir. Enflasyonun sürekli artışı sebebiyle yıl sonunda doların 50 TL'yi görebileceği tahmininde bulunuldu. Dolar 50 TL olmasa da değeri 50 TL olabilir tahmini öne sürüldü.

Baskının seçimlere kadar sürmesi gram altını 1700-1800 TL'de tutar. Seçim sonrası döviz serbest kalabilir. Altın tutarı ons fiyatıyla orantılı olması halinde 2500-3000 TL seviyesinde gram altının seyredeceği beklenmektedir.

Ekonomi Haberleri