Gram altında olmaz denilen oldu! Eşe dosta altın borçlananlar şimdi yandı

İslam Memiş, altın yatırımcıları için önemli tavsiyeler verdi. Enflasyondan korunmanın en iyi aracının altın fiyatları olduğunu belirten Memiş, satışta acele edilmemesi gerektiğini söyledi. 2024 yılında altın fiyatlarında keskin bir artış olacağını tahmin eden Memiş, fiziki altına talebin artış göstereceğini bsöyleyerek yatırımcıları temkinli olmaya çağırdı.

Altın va para piyasası uzmanı İslam Memiş, 2024'ün altın yatırımcıları için “altın çağ” olacağını iddia ediyor. Memiş, altının gramının temmuz ayında 2.600-2.700 TL'ye,e bazı fırsatların bulunduğunu aktaran uzman isim, enflasyondan korunmak için en iyi aracın altının olduğunu, fiziki altına olan talebin de artacağını ifade etti.

ALTIN ​​ÇAĞI OLACAK!

İslam Memiş, altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirterek, "Yatırımcıları bayram öncesi uyardık. Temmuz ayında altının ağırlığı artacak." şeklinde konuştu.

Bayram öncesi altının gramı 2400 TL iken bugün 2500 TL'ye çıktı e iki haftada 100 TL'lik artış kaydedildi. İslam Memiş, ons altının fiyatının 70 dolar değer kazandığını ve 2.368 dolara yükseldiğini fakat dirençle karşılaşarak da 2.321 dolara gerilediğini söyledi. Bu düşüş gram altının fiyatının 20 TL düşmesine neden olsa da altın açık piyasada yeniden 2.500 TL'den işlem gördü.


İslam Memiş, küresel piyasadaki istikrarsızlık ve enflasyonun altın fiyatlarını yakından etkilediğini vurgularken “Merkez bankaları altın stokluyor. Putin'in Asya ziyareti, yükselen petrol fiyatları ve yükselen dolar endeksinden dolayı yatırımcılar güvenli liman şeklinde altına yöneliyor.” dedi.

Memiş, altının 2024 yılı içinde altın çağını” yaşayacağını öngörürken “Altın borcu olanlar ve yatırım yapmak isteyenler için hâlâ fırsatlar var. Temmuz ayında gram altın 2.600-2.700 TL'yi, ardından 3.000 TL'yi bulacak. 3 500 TL tahminim değişmedi” diye konuştu.

İslam Memiş, altına yatırım yapanların acele etmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Enflasyona karşı en iyi korunmadır. Altın fiyatları daha da artacak. Fiziki altına talep artacak"

Not: Bu belgedeki incelemeler yatırım amaçlı değildir. Haberlerimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemektedir.

Ekonomi Haberleri