Gram altında korkulan oluyor! Uzman isim 2700 TL için uykuları kaçıracak tarihi paylaştı!

Yatırımcılar ekonomik dengedeki değişikliklerden etkilenmeyi en aza indirmek için altın alımına yöneldi ancak asıl soru, altının yükselişinin devam edip etmeyeceği.

Türkiye'deki ekonomik aktivite de altın piyasasında değişimlere neden oluyor fakat, bu değişimin dalgalanmalara rağmen aynı yükseliş yerinde kalması yatırımcıların yeniden altına yönelmesine yol açabilir. Uzman İslam Memiş, altın piyasasını izleyenlerin görüşlerini de dikkate alarak altının 2024 yılında piyasadaki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gram altınlarda neler oluyor?

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş'e göre gram altın, 2023 yılında istikrarlı yükselişini sürdürecek. 1,15 seviyelerinde başlayan altın istikrarlı yükselişle birlikte 2023 yılının sonlarında 1.977 TL'ye ulaşmıştı ve yılın en karlı yatırım ürünü haline gelmişti. Memiş, altının gram fiyatının 2.000 TL'ye yakın olacağını öngörüyor.


"2.700TL’ye ulaşabilir"

Bu arada İslam Memiş, yatırımcılara yönelik 2024 öngörüsünde yatırımcıların her ay yeni rekorlar kıran gram altının fayda sağlayacağına dikkat çekiyor. Bununla birlikte, 2024 gram altın fiyatının 2.700 TL olmasını beklediğini ve 2.000 TL'nin altındaki tüm fiyatların satın alma fırsatı olarak dikkate alınmasını önerdiğini söyledi.

Ekonomi Haberleri