Gram altında kabus gibi rakam! Altın borçlananlar şimdi yandı: Kuyumcular yeni tahminini duyurdu

Bu hafta altın yatırımcıları için oldukça kritik bir dönem; piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Gram altınla ilgili güncel tahminler yapan kuyumcuların öngörüleri ne durumda? Beklentilerde bir değişiklik var mı? Piyasanın dinamiklerini en iyi analiz edenler arasında öne çıkanlar, elbette kuyumculardır. Kapalıçarşı'nın tecrübeli esnaflarından Levent Kartal, altın konusundaki önemli soruları yanıtladı. Gram altın fiyatlarına dair tahminleriyle yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Levent Kartal, altın yatırımcılarının her zaman kazançlı çıktığını belirterek, "Altına güvenenler her dönemde kar elde etmiştir. Günümüzde de bunu net bir şekilde görüyoruz. Altına yatırım yapanlar, yatırımlarını ciddi şekilde artırdılar. Bu artışın gelecekte de devam edeceğini düşünüyorum. Henüz altın almayanlar için şu an iyi bir alım fırsatı olabilir. Daha önce yatırım yapsalardı daha yüksek kazançlar sağlayabilirlerdi, ancak hala kazanç fırsatları var. Uzun vadeli düşünmek bu işin anahtarı. Altın yatırımında kısa vadede kazanç sağlamak zordur," dedi.


Levent Kartal, kesme altın konusunda yatırımcılara uyarılarda bulunarak şunları söyledi: "Son zamanlarda bazı kişiler, ucuz altın vaadiyle kesme altın satışı yapmaya çalışıyor. Biz bu tür ürünleri satmıyoruz çünkü kesme altınlar güvenilir değildir. Piyasada bu ürünleri satan kuyumcular olsa da, kesinlikle kesme altın almanızı tavsiye etmem. Ucuz altın aldığınızı düşünürken, aslında kalitesiz bir ürün satın almış olabilirsiniz. Eğer kesme altın almayı düşünüyorsanız, tanıdık ve güvenilir kuyumcuları tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde ileride yaşanacak pişmanlıkların telafisi mümkün olmayabilir."


GRAM ALTIN FİYATI ANALİZİ VE TAHMİNİ

Levent Kartal, gram altın için şu değerlendirmeyi yaptı: “Şu anda gram altın fiyatı 2.444 TL civarında seyrediyor. Fiyat zaman zaman düşüş yaşasa da genel eğilimin yukarı yönlü olacağını öngörüyorum. Ancak, Federal Rezerv'in faiz indirimi yapması durumunda gram altın pozisyonunu korumak zorlaşabilir. Bu senaryo muhtemel görünüyor. 2024 yılında gram altın, yatırımcılara en yüksek getiriyi sağlayacak araçlardan biri olabilir. Tahminimize göre, yıl sonuna kadar gram altın fiyatının 3.750 TL seviyelerine yükselmesi bekleniyor.”

Ekonomi Haberleri