Gram altında fiyatlar oynayacak! Kuyumcularda akın akın satılıyor: Tam 1000 TL birden...

Ekonomist İslam Memiş, son açıklamasında 2 bin liraya satılan altının gramının 3 bin liraya ulaşacağını söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altına yatırım yapanlara müjdeyi şu sözlerle duyurdu: "Yeni rekorlar geliyor.."

Gram altının fiyatı güne yükselişle başlayıp 1908 liradan işlem görürken, diğer taraftan çeyrek altının 3 bin 140 liradan, Cumhuriyet altının da 13 bin 40 liradan satıldığı görülüyor.

Altına yatırım yapan kişilerin çok yakından takip ettiği İslam Memiş, en son sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yatırımcılara yeni yılla ilgili önemli tavsiyeler verdi. Yeni yılda borçlanmanın tavsiye edilmediğini belirten Memiş, 1 gram altının satıl fiyatının 3 bin liraya çıkacağını duyurdu. Memiş, altının performansına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:


“Bir ons altının fiyatı 2043 dolarda. Fiyatın bu hafta 2.000 dolara, hatta 1995'e düşmesinin mümkün olduğunu söyledim. Yine aynı tahminim doğru çıkıyor. 2000 dolardan 1995 dolara kadar destek seviyeleri var. Elbette yükseliş devam edecek. Ancak durum artık sakin ve istikrarlı olacak. Özellikle onsla ilgilenenler 2020 dolarda destek seviyesini dikkate almalı.2020 daha aşağı düşerse 1995 dolar destek seviyesi var.TL altın gram fiyatları 1965 ile 1975 TL arasında değişiyor. Dolar tarafından desteklendiği için onstan çok fazla etkilenmiyor. Burada yine 2024 hedeflerimiz biliniyor. Bir gram altının 2 bin dolarını almanız gerekiyor, fiyatı 1 bin 995 dolara düştü."

Yeni rekor geliyor..

Altına yatırım yapan vatandaşların acele etmemesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş, şöyle konuştu:

“Yeni rekorlar oluşuyor. Yeni zirveler geliyor. Altın ödünç almayın. Borç alması gerekenlerin 2700, sonra 3000 lira seviyesini aklında tutması ve öyle beklemesi gerekiyor. Bu tür masraflara katlanmak zorunda kalırsam borçlanmalı mıyım? Borçlu olmam gerekmez mi? Bunu düşünülmesi gerekiyor."

Ekonomi Haberleri