Gram altın o tarihte uçuşa geçiyor! Altın borçlananlara kritik uyarı

Yatırım yapacaklar dikkat! Gram altın hakkında açıklamalar yapıldı! Detaylar haberimizde.

Altın fiyatı hafta başından bu yana dalgalanmayı sürdürürken, gram altın tahminleriyle tanınan ekonomist, temmuz ayı altın seviyesine ilişkin tahminlerini açıkladı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ALTIN HAKKINDA AÇIKLAMALAR YAPILDI

Gram altın fiyatları yükselişle başladıktan sonra öğleden sonra düşüş yaşandı. Gram Altın, saat 14.15 itibarıyla önceki kapanış fiyatının %0,78 altında 2.442 TL'den işlem görmekte. Aynı zamanda çeyrek altın da 3 bin 989 TL'den işlem görüyor. Cumhuriyet altın 15.096 TL'den satılmakta. Altın piyasası dalgalı olmaya devam ederken altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ay beklenen yükseliş trendinin ayrıntılarını duyurdu. ABD Merkez Bankası, Fed'in para politikası eylemlerinin altın fiyatları için kritik olabileceği konusunda uyardı. İslam Memiş'in açıklaması şöyle: “Altının 2250 ons ila 2280 ons aralığı muhtemelen bir süre daha devam edecek.


Ancak günümüzün küresel ekonomik ortamında enflasyon, ABD faiz indirimi sürecine ilişkin belirsizlik ve güvenli liman varlığı olan altına olan talep nedeniyle ciddi bir risk olmaya devam ediyor. Ons başına 2.600 ila 3.000 dolar aralığının şaşırtıcı olduğunu düşünmüyorum" dedi. “Yurtta gram altına baktığınızda dolar kurunun bu şekilde kalacağını düşünmüyorum. Hem doların değer kazanmasının hem de altının ons değer kazanmasının etkisi, 2.700 liranın gram altın için güçlü bir direnç seviyesi olacağı anlamına geliyor. O zaman 3 bin lira ama öngörülemeyen gerginlikler olursa 3 bin 500 liraya kadar çıkacağını düşünüyorum." şeklinde konuşmasını devam ettirdi.

UYARI: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri