Gram altın o tarihte paraşütsüz çakılacak! İslam Memiş son fırsat için sihirli tarihi verdi

Finansal analist İslam Memiş kendi Youtube kanalında Fed kararından dakikalar önce çektiği videoda altınla ilgili beklenti ve öngörülerini anlattı.

İslam Memiş: Altın Piyasasında "Dip" Hedef ve 2024 Öngörüleri!

Finansal analist İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesinde kendi YouTube kanalında paylaştığı videoda altınla ilgili önemli beklenti ve tahminlerini anlattı. Fed'in faizleri sabit tutmasının ardından ons altının yükselmesi, gram altını da etkiledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının 2000 dolar seviyesine ulaşacağını öne sürerek 2024 yılı tahminlerini açıkladı.

Güne pozitif bir başlangıç yapan altının gram fiyatı şu anda 1897 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 120 liradan, cumhuriyet altını ise 12 bin 750 liradan alıcı buluyor.

Önceki gün yaşanan üç günlük düşüş serisinin ardından ons altın, yüzde 2,2'lik bir artışla günü 2 bin 24 dolar seviyesinden tamamladı. Şu anki verilere göre ons altının fiyatı yüzde 0,4 artarak 2 bin 30 dolardan işlem görüyor.


Peki, 2024 yılında altın fiyatları neler getirecek? İslam Memiş, bu konuda yatırım tavsiyesi vermediğini belirterek, Fed kararından kısa bir süre önce paylaştığı YouTube değerlendirmesinde şu açıklamalarda bulundu: "Düşüşlerin kalıcı olmadığını düşünüyorum. Hala 2020 dolar direnç seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Gram altın TL fiyatındaki düşüşlerin de kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Serbest piyasada tekrar 1950-1970 TL aralığını beklemeye devam ediyorum.

İslam Memiş'in belirlediği altın gram fiyatı hedefi 2000 TL seviyesinde bulunuyor. Gram TL'nin 2000 lirada normalleşeceğini ve bu seviyenin dip hedef olarak kabul edileceğini ifade eden Memiş, yukarı yönlü hareketlerde gram altının 2024 yılında 2500-2700 TL seviyesini hedeflediğini vurguluyor.


UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!

Ekonomi Haberleri