Gram altın kanatlanıp uçtu! O tarihi bekleyen parasına para katacak

Gram altın yatırımcısına iyi haber! O tarihte uçuşa geçiyor! Tüm detaylar haberimizde.

Altın yatırımcısı piyasayı yakından takip ediyor. Bu tarihten sonra yeni rekorlar geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GRAM ALTIN TARİHİ REKORLAR KIRACAK

Altın piyasasında ONS altın yükselişiyle birlikte olumlu ilerleme devam etti. Geçtiğimiz hafta ONS altın 1981 dolar seviyesinden kapanırken bugün itibariyle 1986 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Dolar TL kurundaki artış devam ederken gram altın rekorları da sürüyor. Sabah saatleri itibariyle dolar 28.20 TL üstüne çıktı ve gram altın 1808 TL seviyesinden işlem görmeye başladı. 


Gram altın hafta genelinde yüzde 1.5 artış yaşadı ve son 1 ay içinde yüzde 8.7 değer kazanmış oldu. Hafta başında ABD Hazine tahvil faizleri son 17 senenin en yüksek seviyesine ulaşırken doların gücü devam etti. Uzman isimler tahvil getirileri ve dolar güçlenmesiyle altın fiyatlarının aşağı yönlü olarak baskılandığını ifade etti. Güncel olarak yaşanan İsrail Hamas çatışmaları sürerken altının düşüşe direnç göstermeye devam etmesi de tespit edildi. 1 Kasım tarihinde Federal Rezerv tarafından açıklanacak olan faiz kararı ve mesajı altının gelecek yakın zamanda seviyesinin etkilenebileceği düşünülüyor.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. 

Ekonomi Haberleri