Gram Altın Hızlı Yükseldi (Neden Yükseliyor , İşte Altın Tahmini)

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre gram altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş görüldü. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? İşte altın tahmini.

Gram altında hızlı yükseliş.

Türkiye 'de piyasaların saat 17.00 'da kapanmasının ardından altın fiyatları yukarı yönlü seyir göstermeye başladı. Fed ve Merkez Bankası 'nın faiz kararları  ile birlikte gram altında yükseliş devam ediyor. 

GEÇEN HAFTA 270 TL SEVİYESİNDEYDİ

Gram altın geçtiğimiz hafta 270 TL seviyesinde seyrediyordu. Ancak ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının tekrar başlayacağı söylentileri üzerine gram altın yükselişe geçti. 

HAFTAYA 271 TL 'DEN BAŞLADI

Gram altın haftaya 271 TL seviyesinden başladı ve hafta ortasında 273 TL 'yi gördü. 

BUGÜN YÜKSELİŞE GEÇTİ

273 TL seviyesinde seyreden gram altın ugün 274 TL seviyesinde seyrederken , Türkiye 'de piyasalar kapandıktan sonra yükseldi ve 276.80 TL seviyesini gördü.

İşte gram altındaki değişim grafiği >>

Çeyrek altın 444 TL 'den alınıp 449 TL 'ye satılırken Cumhuriyet Altını 1819 TL 'den alınıp 1840 TL 'ye satılıyor.

ALTIN TAHMİNİ

Yatırım Finansman tarafından yayımlanan altın fiyatları tahmini şu şekilde;

FOMC toplantısından 2020 yılı içerisinde herhangi bir faiz hamlesi öngörmediğini açıklayan Fed Başkanı Powell sonrasında piyasalardaki risk iştahı arttı. Ancak Powell’ın enflasyon görünümünde gerekli ivmeyi yakalamadıkça faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini açıklaması Dolar varlıklarını değer kaybına uğratırken, değerli metalde 1474 seviyesine varan oranda değer kazanımı gerçekleşti. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin ise dört baz puan düşerek yüzde 1,79 seviyesine gerilemesinin Altın fiyatları tarafında olumlu etkisi hissedildi.

Ancak 50 günlük üssel hareketli ortalama seviyesi olan 1475 noktasını aşmakta zorlanan emtiada bu seviyenin aşılması ile yükselişlerin önü açılabilir. Ancak piyasalardaki güvenli liman talebinin bir miktar zayıf seyretmesi bu senaryoyu zayıflatıyor. Altın fiyatlarında 1475 seviyesinden gelen dönüşlerde ise geri çekilmeleri 1464 desteği çerçevesince izliyoruz.

Ziraat FX tarafından yayımlanan altın fiyatları tahmini şu şekilde;

Dün Fed toplantısının ardından değer kaybeden Dolar’la birlikte değerli maden günü %0,7 oranında primle 1.475 seviyesinden kapattı. Bu sabah ise dünkü kapanış seviyesine yakın işlemler geçmekte. Şu aşamada, Fed sonrası ilk fiyatlamaların ardından piyasa İngiltere seçimlerine odaklanabilir. Ayrıca, Çin’e ek tarife için son tarih olan 15 Aralık tarihi de bekleniyor.

Bu kapsamda, değerli maden günün önemli bir kısmında 1.464 – 1.482 aralığında bant hareketi yapabilir. Söz konusu seviyelerin dışında ise yukarıda 1.490, aşağıda ise 1.459 desteği izlenebilir

Yapı Kredi Yatırım tarafından yayımlanan altın fiyatları tahmini şu şekilde;

FED kararı Altın lehine sonuç üretiyor. Ana konu olan ABD-Çin arasında anlaşma sağlanacağına dair iyimserlik sürüyor. Ancak ‘15 Aralık sorunu’ risk iştahını biraz azaltıyor. 15 Aralık yaklaşırken, ABD’nin yeni tarife artışı kararı alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Altın bu sebeple tepki çabası sergiliyor. ABD-Çin arasında imzalanması beklenen anlaşmaya yönelik beklentilerin sürmesi Altını baskılayan ana gerekçe(büyük resim).

Altın bu sabah 1.474 Usd seviyelerinde işlem görüyor. 1.480 ve 1.488 Usd yukarıda direnç; 1.470 ve 1.455 aşağıda destek konumunda. Altın’da orta-uzun vadeli olumlu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.

ALB Forex tarafından yayımlanan altın fiyatları tahmini şu şekilde;

Ticaret savaşlarına ilişkin 15 Aralık tarifeleri belirsizliğiyle alış bulan değerli metal, dün akşam FED Başkanı Powell’ın 2020 yılı faiz politikasına ilişkin açıklamaları sonrasında yeniden yönünü yukarı çevirdi. Bugün açıklanacak ABD ÜFE verisinin oynaklığı arttırabileceği değerli metalde, ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları ve devam etmekte olan ticaret savaşlarına ilişkin haber akışı takip edilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Ekonomi Haberleri