Gram altın fiyatlarında son tren kaçıyor! Kuyumcular kaç TL olacağını açıkladı!

12 Ağustos 2024 haftasına altın piyasaları olumlu bir başlangıç yaptı. Gram ve çeyrek altın fiyatları, yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Yükseliş trendinin devam ettiği altın piyasasında, yatırımcılar güncel fiyatları sürekli takip ediyor. İşte 12 Ağustos Pazartesi gününe ait Kapalıçarşı’daki altın fiyatları şu şekilde…

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükseliş yatırımcılar için kritik bir döneme işaret ediyor. Bugün itibarıyla altının fiyatının ons başına 2.436 dolara yükselmesi altın piyasalarındaki hareketliliği artırdı.

Altın Almak İçin İyi Bir Zaman mı?

Altının satın alma fırsatı sunup sunmadığı konusunda kuyumcular, "Gram cinsinden altının fiyatlarının 2.600 TL'nin altına düşmesi pek olası değil. Altın genellikle kriz dönemlerinde karlı bir yatırımdır ve küresel çatışma ve gerginliklerin devam etmesi nedeniyle altının düşmesi beklenmiyor. Merkez bankaları kayıp öngörselerdi altın almazlardı. Dolayısıyla altın fiyatlarında sert bir düşüş öngörmüyorsak da, bu noktadan sonraki düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım."

Yeni Altın Fiyatı Tahminleri

Kapalıçarşı kuyumcuları, altın fiyatlarına ilişkin güncel tahminlerde bulunarak, "Şu anda gram altın 2.626 TL seviyesinde. Yakın vadede dalgalanma öngörüyoruz ancak ay sonuna kadar 2.700 TL'ye doğru yükseliş bekliyoruz. Fiyatların yüksek olması muhtemel" dedi. Eylül ayında da yükselişin devam edeceğini, yılsonuna kadar aylık gram başına 100-150 TL'lik bir artış, gram altının ise yıl sonunda 3.100-3.200 TL aralığına ulaşma potansiyelini öngörüyoruz."


İslam Memiş Altın Piyasasına Yönelik Sert Uyarıda Bulundu

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, ağustos ayında başlayan küresel piyasa dalgalanmaları nedeniyle yatırımcılara uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı. Altın, borsa, döviz ve gümüşe dair bilgiler veren Memiş, yorumlarının yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Şu anda gram altın serbest piyasada 2.630-2.640 TL aralığında işlem görüyor. Doların gücünü korumasıyla ons altın fiyatlarında ciddi bir düşüş pek mümkün görünmüyor. Ağustos ayı boyunca 2.730 TL direnç seviyesini izleyeceğiz.

Ons altın veya gram altın fiyatlarında düşüş olması mükemmel bir alım fırsatı sunabilir. Piyasalar şu anda oldukça değişken ve koşullar hızla değişebilir. Gümüş ons başına 26,80 ila 27,20 dolar aralığında işlem görüyor ve direnç 30-31 dolar.

Altınla karşılaştırıldığında gümüş ons fiyatları nispeten düşük. Altın tutan yatırımcılar mevcut oran ve pariteye göre gümüşe geçmeyi düşünebilirler. Gram gümüşün ons fiyatının düşük olması nedeniyle şu anda ucuz olması nedeniyle altın varlıklarımızı gümüşe çevirdik. Gümüşte önemli bir yükseliş hareketi bekliyorum."


Memiş, fiyatlar nispeten düşükken dolar veya TL sahibi olanların altın veya gümüş almayı düşünmesi gerektiğini öne sürüyor. Ayrıca piyasada devam eden artçı şoklar ve belirsizlikler konusunda da uyarıda bulunarak, bu değişken dönemde borsa yatırımcılarına dikkatli olma tavsiyesinde bulundu.

Güncel Altın Fiyatları ve Piyasa Hareketi

Gram Altın Fiyatları

Bugün itibarıyla Kapalıçarşı'da gram altının alış fiyatı 2.642,66 TL, satış fiyatı ise 2.676,15 TL oldu. Gram altın fiyatlarında devam eden bu artış yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Çeyrek Altın Fiyatları

Yatırımcılar çeyrek altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Yeni çeyrek altının alış fiyatı 4.303 TL, satış fiyatı ise 4.365 TL olarak belirlendi. Eski çeyrek altının alış fiyatı 4.250 TL, satış fiyatı ise 4.301 TL oldu.

Yarı Altın Fiyatları

Yarım altın da yükseliş eğilimi gösteriyor. Yarım altının yeni alış fiyatı 8.632 TL, satış fiyatı ise 8.722 TL oldu. Eski yarım altının alış fiyatı 8.487 TL, satış fiyatı ise 8.722 TL oldu.

Tam Altın Fiyatları

12 Ağustos 2024 itibarıyla güncellenen tam altın fiyatları alış için 17.238 TL, satış için ise 17.390 TL'dir. Eski tam altının alış fiyatı 17.612 TL, satış fiyatı ise 17.765 TL olarak gerçekleşti.

Ata Lirası ve Ata Beş Altın Fiyatları

Ata Lira, yeni alış fiyatı 17.611 TL, satış fiyatı ise 17.765 TL ile değer kazanmaya devam ediyor. Ata beşli altının fiyatları alışta 87.662 TL, satışta ise 89.046 TL civarında seyrediyor.

Gremse Altın Fiyatları

Gremse altını da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yeni gremse altının alış fiyatı 42.768 TL, satış fiyatı ise 43.415 TL oldu. Eski gremse altının alış fiyatı 42.369 TL, satış fiyatı ise 43.015 TL oldu.

Ekonomi Haberleri