Gram altın dört nala koşuya geçti! 3 ay sonra bu ilk kez oluyor: Duyan kuyumcuya akın etti

Altın fiyatlarında dalgalanma seyrini sürdürüyor! İsrail-Hamas çatışması altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Orta Doğu'da devam eden çatışmalar altın fiyatlarını olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Son dönemde İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin tırmanması ve bölgedeki jeopolitik risklerin artması yatırımcıları güvenli liman olarak addedilen altına yönlendirdi.

Bu gelişmelerin etkisiyle altın fiyatları yeni rekor seviyelere ulaştı. Verilere göre ABD'de ifade edilen ons fiyatı, bin 978 dolarla son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Türkiye'de ise gram altın fiyatı tarihi rekor kırarken, bin 785 TL'yi gördü.

Uzmanlar, bölgedeki jeopolitik gerilimin uzun süre devam etme ihtimaline dikkat çekiyor. Özellikle İsrail-Hamas çatışmasının daha kapsamlı bir çatışmaya dönüşme riski, yatırımcıların altına olan ilgisini diri tutmaya devam ediyor. Son iki haftada gram altın fiyatı yaklaşık yüzde 10 artarak, yatırımcılara ciddi kazançlar sağladı.


Bununla birlikte, ABD ekonomisine ilişkin olumlu veriler ve Fed'in faiz artırımına işaret etmesi de altına olan talebi canlı tuttu. ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin 17 yılın zirvesine çıkmasına rağmen, jeopolitik belirsizlik altının değerini korumasına imkan tanıdı.

Uzmanlar, Orta Doğu'daki gerilimin sürmesi halinde altın fiyatlarının daha da yukarı yönlü hareket edebileceğini ifade ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı devam ettiği sürece, altına olan talepte azalma beklenmiyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Ekonomi Haberleri