Gram altın biriktirenlere şok uyarı! TCMB altının fitilini ateşledi

Maliye Bakanlığı, sahte altın ile birlikte dövizle mücadele amacıyla kıymetli maden takip sistemini devreye aldı. Yatırımcılar artık 'Gram Altın' ticareti yaparken daha güvende...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın alım satımına ilişkin yeni düzenlemeler yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Altın, yatırımcılar ve kamuoyu açısından her zaman güvenli bir varlık olarak değerlendirilen bir yatırım ürünüdür. Bu kapsamda önemli bir gelişme yaşandı. Maliye Bakanlığı'nın altın alım satımına yönelik yeni bir uygulama getireceği öğrenildi.

"Altın yatırımcıları artık güvende"

Ülkemizde altın en popüler yatırım ürünlerinden biridir. Dolayısıyla bu yeni gelişme altın yatırımcılarının büyük ilgisini çekiyor. Maliye Bakanlığı, sahte altın ile birlikte dövizle mücadele amacıyla kıymetli maden takip sistemini devreye aldı. Bu uygulamanın amacı sahte paranın piyasada yayılmasını önlemek ve yatırımcıları korumaktır. Uygulamanın detayları ile hangi tarihte devreye alınacağı merak konusu oldu.


Bu yeni uygulama birçok kişi tarafından altın ticaretinde yeni dönemin başlangıcı şeklinde görülmekte. Maliye Bakanlığı'nın hayata geçireceği bu sistem, altınla ilgili çeşitli bilgilerin eklenmesiyle sahte altının önlenmesini ve yatırımcıların korunmasını amaçlıyor.

Bu bilgiler altının saflığı, ağırlığı, üretim yerleri, üretici ve seri numaraları gibi ayrıntıları içerir. Bu, yatırımcıların altının gerçek olup olmadığını kontrol etmesini kolaylaştırıyor.

"Bilezikler bu uygulamanın kapsamında değildir"

Açıklamaya göre yeni düzenlemeler bilezikleri bu kullanımın kapsamı dışında tutuyor. Ağırlığı 100 gram ve üzerindeki altın ve diğer kıymetli madenler için bu bilgi paket içerisine konularak sertifika ile birlikte yatırımcıya sunulur. İşlem görmüş mücevher ve yüzükler, özellikle gram altını ilgilendiren bu düzenlemeye tabi değildir.

Ekonomi Haberleri