Gençlere Yönelik Pilot Projelerle Ev Sahibi Olma Fırsatı Artıyor: Faizsiz Kredi Desteği Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak sunulan faizsiz evlilik kredisi projesi için çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını belirten Erdoğan, "Uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin beklediği müjdeyi verdi. Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesi veren Erdoğan, seçim vaadi olarak sunulan faizsiz evlilik kredisi projesi için de çalışmaları tamamladıklarını bildirdi.

Meclis'e Sunuluyor

Evlenecek gençlerin, evliliklerini daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesi amacıyla ekonomik açıdan desteklendiğini belirten Erdoğan, "Aile ve Gençlik Bankasına dair kanun teklifini Meclis'in takdirine sunacağız" dedi.

İlk Olarak Deprem Bölgesinde Başlatılacak

Doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracaklarını belirten Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız."

Ekonomi Haberleri