Fiyatı bir gecede 78 TL birden zamlandı! Tiryakileri çileden çıkaran zam

Alkol Ürünlerine ÖTV Zammı Geldi, Zamların Devamı Bekleniyor! Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisi sonrası yurt içi üretici fiyatlarındaki artışlar nedeniyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları güncellendi. Bira, şarap ve rakı gibi alkol ürünlerine ÖTV zammı yapıldı. Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yapılan zamların süreceğini ve alkol fiyatlarında artış beklendiğini belirtti. Bu durumun tüketiciler üzerindeki mali etkisinin önemli olacağı vurgulanıyor.

Akaryakıt, tütün ürünleri ve alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak ayarlandı. Alkollü içecekler ve tütün ürünlerinde ÖTV oranlarında yüzde 19,49 oranında artış yaşandı. Tekel Bayileri Dayanışma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden Süryani şaraplarına zam yapıldığını duyurdu. Dündar, "Fiyat artış dalgası başladı" yorumunu yaptı. Sonuç olarak gruptaki en pahalı şarap şu anda 2.125 TL, en ucuzu ise 275 TL seviyesinde yer alıyor.


Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, 70 atış rakıda ÖTV'nin 334,72 TL'den 399,96 TL'ye, KDV'nin 116,50 TL'den 142,21 TL'ye, toplam vergi tutarının ise 451,22 TL'den 542,17 TL'ye yükseldiğini kaydetti. . Bunun TL'de genel bir yükselişe yol açtığını hesapladı.

Bingöl, sosyal medya hesabından 70 kadeh rakının fiyatının şu anda 853 TL olduğunu paylaştı.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı hesaplamada 70 litre rakıya 78 liralık artış olduğunu belirtti. Potansiyel şirket fiyat ayarlamaları dikkate alındığında artışın 90 ila 100 TL arasında olabileceğini öne sürdü.

Ekonomi Haberleri