Fındık Fiyatları Yükseldi Mi? Samsun, Sakarya, Giresun Güncel Fındık Fiyatları (19 Eylül 2023)

Fındık fiyatları gündemde yer alan konulardan biridir. Fındık hasadı Karadeniz'in pek çok noktasında bitme noktasına geldi. Sezon başında taban alım fiyatı 82,5 lira olarak belirlenen fındık, serbest piyasada tavan yaptı. Üreticilere 'her an düşebilir' çağrısı geldi. Peki “Fındık fiyatları yükseldi mi? Samsun, Sakarya, Giresun fındık fiyatları ne kadar?”

Fındık maliyetleri, serbest piyasa ekonomisi adı altında belirlenen arz ve talep dengesine göre şekil alır. Yeni fiyatlar üzerinden üretici, piyasada faaliyette bulunan fındık tüccarlarına ya da TMO’ya fındıklarını satar. Bunun içinde günlük fındık maliyetleri büyük pay tutar.

Giresun, Sakarya, Samsun, Trabzon, TMO günlük fındık maliyetleri brüt olup, fındık ticareti yapanlar satın aldıkları fındıkların brüt fiyatından Stopaj yüzde 2 ve Borsa Tescil yüzde 01 – 02 dahil olmak üzere toplam yüzde 2,01 – 2,02 oranında kesinti yapmaktadırlar.

Güncel Fındık Fiyatları!

Samsun Fındık Fiyatı

Samsun Ticaret Borsası'nın verilerine göre Samsun'da kabuklu fındık fiyatı;

  • En düşük 83
  • En yüksek 90 TL'den alıcı buluyor. Ancak vatandaşlar serbest piyasada fındık fiyatlarının 100 TL'den alıcı bulduğunu dile getirmektedir.

Sakarya Fındık Fiyatı

Sakarya Ticaret Borsası'nın verilerine göre Sakarya'da kabuklu fındık

  • En düşük 76
  • En yüksek 90 TL'den alıcı buluyor. Ancak vatandaşlar serbest piyasada fındık fiyatlarının 100 TL'den alıcı bulduğunu dile getirmektedir.

Ordu Fındık Fiyatı

Bugün serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 93 - 95 TL bandından işlem görüyor.

Fiskobirlik

Fiskobirlik, 50 randıman Giresun Kalite Fındık için 105 lira fiyat belirlerken, 56 randıman Giresun Kalite Fındık için 117.60 lira belirledi.

Kara ve sivri fındık alım fiyatlarını da açıklayan FKB, 50 randıman 90 lira, 53 randıman 95,40 lira belirledi.

Trabzon Fındık Fiyatı

Trabzon serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 85-87 TL’dir.

Ekonomi Haberleri