Fiat piyasaya damga vurmaya geliyor! O modelinde yılın indirimine imza attı

Fiat Egea Sedan güncel kasası ile Türkiye'de! Araç fiyatları beklenen fiyattan daha az olacak! Detaylar haberimizde.

Türkiye pazarının en fazla satan araba markalarından biri olan Fiat, yeni Egea Sedanıyla ses getirmeye hazırlanıyor. Tüm detaylar haberimizde.

YENİ FIAT EGEA SEDAN

Bilindiği gibi Fiat'ın Türkiye'ye özel bir isimlendirme politikası var. Aslında bu durumun birçok ülkede de benzer olduğu söylenebilir. Örneğin Egea, Avrupa'da Tipo, ABD'de Neon olarak adlandırılmaktadır. Egea'nın Avrupa'daki yeni modelinin adı Cronos. Bu model Türkiye'de Egea adı kullanılacak. Aslında Fiat isim takıntılı bir marka değil. Mesela Egea'nın selefi Linea adıyla satılıyordu. Ondan önce Sienna, Alvea gibi modeller vardı. Yeni Fiat Egea üç farklı motorla donatılacak. 1.2 benzinli, 1.6 benzinli, 1.6 hibrit. Fiat'ın efsane Multijet motoru bu modellerde kullanılmayacak.


Aracının yakıt tüketimini azaltmak isteyenler için yeni Egea'nın hibrit motoru bir seçenek olabilir. Araç için istenen fiyat eski Egea'nın Aralık ayı fiyatına eşdeğer. Ancak burada önemli bir artı var. Bu da yönlendirme indirimi. Bazı otoriteler Fiat'ın %10'a varan tanıtım indirimleri sunacağını belirtti. Bu da yeni Egea'nın Aralık ayında eski kasa fiyatından bile daha ucuz olacağı anlamına geliyor.

Ekonomi Haberleri