Fiat Egea yılın kampanyasını patlattı! Yeni fiyatı gören yok artık diyecek

Fiat Egea, 2024 yılı için otomobil alıcılarını güzel bir haberle sevindirdi. Türkiye'nin en sevilen otomobillerinden Fiat Egea, son indirimlerle artık daha da uygun fiyatlı. Fiat Egea Cross, sıfır kilometre modelinin Ocak 2024 fiyatı açıklandı. Devletin verdiği ÖTV muafiyetiyle birlikte uygun fiyata sunulan bu araç, bütçe dostu seçeneklerin arasında yer alıyor.

Fiat Egea Cross modelinin yeni yıl fiyatı açıklandı. Sıfır otomobil almak isteyenler için büyük fırsat. Bu araç uygun bir fiyatla sunuluyor ve devlet tüketim vergisinden muaf, bu da onu bütçe dostu seçeneklerden biri haline getiriyor.

Vergi avantajı var!

Vatandaşlara yeni otomobil alırken vergi teşviki sağlayan özel tüketim vergisi muafiyeti üzerinde son dönemde çalışılıyor. Bu hak herkese verilmiyor. Tüm engellilerin bu haktan yararlanması mümkün değildir; bu hak yalnızca yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşların yararlanabildiği ÖTV muafiyeti hakkı, ÖTV ödemeden 0 kilometrelik araç satın alma olanağı sağlıyor.

Şartlar nelerdir?


 ÖTV muafiyeti ile yeni kilometreli araç sahibi olmaya hak kazanan kişiler, bunu belirli koşullar altında gerçekleştirebilmektedir. Öncelikle bu hakka sahip olduğunuzu kanıtlayacak bir sağlık raporuna ihtiyacınız olacak. Bu durumda satın alınan aracın ÖTV dahil fiyatı 1.591.200 TL'yi geçemez. Bu şekilde alınan araçlar 5 yıl süreyle satılamaz. Bu süre içinde satış yapılması halinde vergiden muaf ÖTV'nin devlete ödenmesi gerekmektedir. Bu ödeme yapılmadan satılması mümkün olmaz ve maddi kazanç elde edilemez ki bu da arzu edilen bir durum değildir.

Ayrıca ÖTV muafiyet hakkını kullanan kişi, bu hakkını beş yıl süreyle kullanamaz. Bunun tek istisnası, satın aldığınız aracın bir kaza sonucu hasar görmesi ve kullanılamaz hale gelmesi durumunda, yeni bir araç satın almanıza izin verilecektir.

Fiat Egea Cross Satış Fiyatı

ÖTV muafiyeti ile alınabilecek araçlarda tavan artırıldığı için bu ayki eklentimiz Fiat Egea Cross oldu. ÖTV muafiyetinden yararlananlar, 2023 sıfır kilometreli Fiat Egea Cross'u 494.900 TL'ye, 2024 sıfır kilometreli Fiat Egea Cross'u ise 506.000 TL'ye satın alabilecek.

ÖTV istisnası olmayan Fiat Egea Cross'un 2023 model fiyatı 897.900TL, 2024 model fiyatı ise 917.900TL olarak açıklandı.

Ekonomi Haberleri