Faturasını zar zor ödeyenler rahat bir nefes alacak! Başvurana devletten fatura yardımı

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlar ödenmeye devam ederken elektrik faturası yardımının da ne zaman ödeneceği vatandaşın merak konusu oldu. Peki bu destekten kimler yararlanacak ve yardım miktarı ne kadar olacak. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığınca yürütülen destek ödemlerine elektrik faturasının da eklenmesi vatandaşı sevindirdi. Ancak bu yardımdan kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde…


GAZİANTEP'TE ELEKTRİK FATURASI ÖDEYECEKLER DİKKAT! MİLYONLARCA EVE FATURA DESTEĞİ GELİYOR.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, düşük gelirli ailelere yönelik büyük bir destek programını kamuoyuna duyurdu. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 4 milyon 53 bin haneye elektrik ödemesi yapılacağı açıklandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Örgütü'ne kayıtlı olan ve belirli yardımlardan düzenli olarak yararlanmaya devam eden haneler, elektrik tüketimine ilişkin desteklerden yararlanabilecek. Bu nedenle devlet mali yükü azaltıcı tedbirler alacaktır.

Bakanlığın detaylandırdığı destek programına göre elektrik faturası desteği 4 kişilik aile için aylık 216,82 TL, 5 ve daha fazla kişilik aile için ise 260,19 TL olacak.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Destek talebinin açıklanmasının ardından vatandaşlar bu destekten hangi vatandaş grubunun yararlanabileceğini merak etti.

Düzenli sosyal yardım alanlar

 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler

Eşi vefat etmiş kadınlar

Muhtar asker aileleri

Öksüz ve yetimler

Kronik hastalık yardım programından faydalananlar

DESTEKTEN YARARLANMA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Destekten yararlanmak isteyenlerin herhangi bir kuruluşla iletişime geçmesine gerek yok. Hak sahipleri, PTT acentesine kimlik belgelerini ve elektrik faturasını ibraz ederek kayıt işlemini tamamlayabilirler.

KİRACILARIN DA DESTEKTEN FAYDALANMA İMKÂNI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu destek programından kiracı olarak yaşayanlar da yararlanıyor. Destek miktarı her hanenin elektrik tüketim düzeyine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Ekonomi Haberleri