Faturalara devlet ayarı! Başvuranın 250 TL'si cebinde kalacak

Elektrik faturasının yüksek gelmesinden sıkılan ailelerin imdadına destek ödemesi yetişti. Faturalarda indirim almak mümkün. İşte detayları...

BAŞVURANLARIN ELEKTRİK FATURASINDA 250 LİRA İNDİRİM

 Elektirik faturalarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar belini doğrultamaz oldu. Devlet ekonomik sıkıntı çeken ve dar gelirli aileler için ise bir formül oluşturdu. 


Adına elektrik tüketimi destek programı deniles destek ödemesi le dar gelirli ailelerin elektirik tüketiminde 250 liralık bir indirim sağlanacak. Dar gelirli ailelerin faturasının azalmasını sağlayacak olan bu adımla hanelerin maddi olarak rahatlaması planlanıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi hanelerin yararlanması için geliştirilen ve milyonlarca ailelenin elektirik faturasının düşük gelmesini sağlayan program hanelerin tüketim bedelllerini daha makul seviyelere çekmeyi planlıyor. Yardımın miktarı ise, hane içinde bulunan kişi sayısına ve hanedeki kronik hastalık durumlarına göre değişiyor. 1-2 kişilik ailelere aylık 75 kWh yani 112,63 TL, 3 kişilik ailelere 100 kWh karşılığında 150,17 TL, 4 kişilik aileler için 125 kWh karşılığında 187,71 TL ve 5 ve üzeri kişilik aileler için 150 kWh karşılığında 225,25 TL fatura desteği veriliyor. Kronik rahatsızlığından dolayı ise tıbbi ekipmanların kullandığı elektrik için aylık 150 kWh yani 225,25 TL destek sağlanacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvuruda bulunmak isteyen kişiler için ise başvuru şartları bulunuyor. Öncelikle başvuru yapacakların TC vatandaşı olması gerekiyor. mavi kart sahibi olanlar bu hizmetten yararlanamıyor. Başvuru da bulunanların yurt dışında ikamet etmemesi, hane içerisinde devlet memuru, noter ya da okul müdürü gibi görevlerde birinin olmaması şartı da aranan kriterlerden biri. Ayrıca başvuranların cezaevinde ya da gözaltı merkezlerinde bulunmamaları ve üniversite yurtları ya da yetimhanelerde kalmamaları da gereken şartlar arasında.

Yardımdan yararlanmak isteyenler Sosyal Hizmetler ya da Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuruda bulunabilirler.

Ekonomi Haberleri