Faizsiz Kredi Müjdesi Evlilik Hazırlığı Yapanlara: Asgari Ücrete Dikkat!

Genç çiftlere devletten yardım eli uzatıldı. Yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi, iki yıl geri ödemesiz imkanlı destek sağlandı. İşte faizsiz evlilik kredisinde son durum...

Gençlere Özel Faizsiz Evlilik Kredisi Fırsatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müjdeli Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamalarında Aile ve Gençlik Bankası'nın sunduğu önemli fırsatları gençlere duyurdu. Artık gençler, evlilik hayallerine bir adım daha yaklaşabilecekler. 150 bin TL'lik faizsiz kredi imkanıyla, 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli seçeneklerle, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri hedefleniyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtulmuş, kredinin asgari ücret detaylarına dikkat çekti.

Evlilik Kredisi Şartları

Evlilik kredisi için belirlenen şartlar merak konusu oldu. Bu kredi her iki tarafa da verilecek olup, hem kadın hem de erkek başvuru yapabilecek. Ancak, bu kredi sadece ilk evliliğini gerçekleştireceklere sunulacak. İkinci evlilikler bu kapsamın dışında tutulacak. 18-29 yaş aralığındaki gençler bu fırsattan yararlanabilecek.

Asgari Ücret ve Gelir Kriterleri

Evlilik kredisinden yararlanabilmek için tarafların her ikisinin de ilk evliliklerini gerçekleştirecek olmaları gerekiyor. Ayrıca, toplam gelirin asgari ücretin 3 katından fazla olmaması şartı aranıyor. Bu kriterler, yeni kurulacak olan ailenin mali durumunu değerlendirmek adına belirlenmiştir.

Krediyi alabilmek için tarafların ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu başvurular, Aile ve Gençlik Bankası tarafından titizlikle değerlendirilecek ve uygun görülen başvurular onaylanacaktır. Unutulmamalıdır ki, bu kredi gençlerin daha sağlam temellere dayalı bir aile kurmalarını desteklemek amacıyla sunulmaktadır.

Ekonomi Haberleri