EYT'lilere Promosyon, Çift Maaş ve Bayram İkramiyesi Müjdesi

EYT kapsamında emekli olan vatandaşlara promosyon ve çift maaş müjdesi geldi. Milyonlarca EYT'li Nisan ayında çift maaş ,bankaların verdiği promosyonu ve bayram ikramiyesini alacaklar..

EYT'lilere Promosyon ve Çift Maaş Müjdesi 

Gündemde uzun süredir yer alan EYT yasası Mart ayı başında TBMM'den geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yasalaştı. EYT'nin yasalaşmasıyla birlikte emeklilikte yaşa takılan milyonlarca kişi emeklilik hakkına kavuştu. Yasada belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar SGK'ya başvuru yaparak emeklilik işlemlerini başlattı. 

EYT'li vatandaşların emeklilik dilekçesini vermesinden yaklaşık 40 gün sonra emekli maaşlarının bağlanması bekleniyor. Yani Mart ayı ortasında dilekçe veren EYT'liler Nisan ayında, mart ayı maaşıyla birlikte çift maaş alacakları. EYT'liler ayrıca çift maaşlarının yanında maaşını aldıklarını bankalar ile 3 yıllık anlaşma yapmaları durumunda bankaların verdiği 7 bin ila 10 bin arasında ki promosyonu alabilecekler. 

Bayram İkramiyesi

Diğer yandan ise EYT'liler bu ay Ramazan bayramı ikramiyesi alacak. Henüz resmi olarak 1.000 lira olarak gözüken bayram ikramiyelerinin seçim öncesi bir müjdeyle 2.000 - 2.500 lira olarak açıklanması bekleniyor. Lakin konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde konu hakkında emeklilere müjde vermesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri