EYT, SSK ve BAĞ-KUR Emekli Maaşları Yüzde 25 Zam Sonrasında Nasıl Etkilenecek? Kök Maaşı 7500 TL'nin Altında Olanlar İçin Durum

Milyonlarca emeklinin merak ettiği %25 zam ile ilgili detaylar araştırılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık %25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Gelen ek zam ile birlikte temmuz emekli maaşı %25'e yükseldi.

Emekliye %25 zam daha yapıldığı açıklandı. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. Bu zamdan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emekli olanlar ve önümüzdeki dönemde emekli olacaklar da yararlanabilecekler.

Zam Nasıl Dağıtılacak?

En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik artış sonrası 9.876 TL olarak uygulanacak. SSK, Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 4-5 ek ödeme yapılacak. Kök maaşı 5.083,68 TL'nin altında olanlar yüzde 5 ek ödeme alırken, yüzde 4 ek ödeme ise bu sınırın üstündeki emeklilere verilecek. Önceden bu sınır 4.066,95 TL olarak uygulanıyordu.

Bilindiği üzere maaş hesaplamaları 'Kök maaş' üzerinden yapılıyor ve bu rakam en düşük emekli maaşını altında kalırsa tamamlanıyor. Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Eğer rakam 7.500 TL'nin altındaysa, bu durumda emeklinin maaşı 7.500 TL'ye tamamlanacak.

Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Eğer rakam 7.500 TL'nin altındaysa, bu durumda emeklinin maaşı 7.500 TL'ye tamamlanacak.

Ekonomi Haberleri