Evlilik kredisi çekmek isteyenler dikkat! Yaş şartını 1 ay bile aşana faizsiz kredi yok!

Evlilik kredisi almak isteyenler için şartlar açıklandı! En önemlisi yaş! Tüm detaylar haberimizde.

Evlilik kredisi ile ilgili detaylar tamamen netleşti! Şartları taşıyan ödemeleri alacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EVLİLİK KREDİSİ İLE İLGİLİ ŞARTLAR BELLİ OLDU

Evlenecek gençlere destek olması amacıyla başlatılan 150 bin TL 2 sene geri ödemesiz evlilik kredisi ikamet edilen bölgedeki özelliklere göre verilecek. Meclis toplantısı sırasında teklifin ilk imzasını atan AKP İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan kanun teklifinde bir yaş sınırı belirtmediklerini söyleyerek şu sözleri söyledi; 'Yaş sınırı gençlerin yaşadığı il ve bölgenin özelliğine göre değerlendirilerek esnetilebilecek. Hedefimiz 81 ildeki gençlerin hepsine ulaşmak.' Milletvekillerinin konuşmaları sonrasında kanun teklifi oylamaya açıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla kurulacak olan Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla ödemeler yapılacak. 


Fon yönetim kurulunda ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olacak. Fonun kararları oy çokluğuyla kararlaştırılacak. Fonun kaynaklarının da nereden karşılanacağı merak konusuydu. Kaynaklar Türk Petrol Kanunu kapsamında tahsil edilmiş devlet hissesinin ve Maden Kanunu kapsamında devlet hakkının yüzde 20'sinden karşılanacak. Fon gelirinden Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10'u aktarılacak ve yurt içi ve yurt dışı kaynaklı olan nakit bağışlar, hibeler ve diğer gelirlerle fon oluşturulacak. Kanun kapsamında devlet hakkı oranı sıfıra indirilebilecek ya da iki katına kadar artırılabilecek, bu karar ise Cumhurbaşkanı kararında olacak. Kanun teklifi görüşmeler sonrasında oy çokluğuyla kabul edildi. Yakın zamanda evlilik kredisi başvurularının açılması bekleniyor. 

Ekonomi Haberleri