Evlilik hazırlığı yapanlar hemen başvurabilir! Faiz yok, kefil yok, 2 yıl ödeme yok!

Genç çiftlerin heyecanla beklediği bir uygulama başlıyor! Evlilik yolundaki gençlere yönelik Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir süreç başlatılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre, evlilik hazırlığı içinde olan gençlere maddi destek sağlamak amacıyla 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verilmesini içeren bir uygulama başlatılıyor. İşte detaylar...

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak bu destek, genç çiftlere iki yıl geri ödemesiz olarak sunulacak ve 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi sağlanacak. Kredi, ilk iki yıl ödemesiz olarak verilecek ve sonraki dört yıl içinde geri ödenecek.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR


Başvuruların internet üzerinden yapılabileceği Fon'un kredi miktarının her yıl artırılacağı belirtiliyor. Ayrıca, uygulama ilk olarak 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde başlayacak ve başvuru tarihi 15 Şubat olarak belirlendi. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

AKP İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'ın yaptığı açıklamaya göre, evlilik kredisi için yaş sınırları il ve bölge özelliklerine göre düzenlenecek ve gençlerin durumlarına göre esneklik sağlanacak.

Ekonomi Haberleri