Evlilik hazırlığı yapan kadınlar eyvah eyvah diyecek! Şimdi de bu masraf çıktı

Ankara'da Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başkanı Muhittin Köksal, geçtiğimiz günlerde Ankara'da evlenmek isteyen kadınları üzen bir açıklamada bulundu. Köksal, açıklamasında gelinlik giymek isteyen kadınların bundan sonraki süreçte ek ücret ödemesi gerekeceğini anlattı.

Türkiye'de evlenme hayali kuran binlerce genç, yüksek enflasyon ve yüksek hayat pahalılığından dolayı bunu gerçekleştiremiyor. Daire kirası, ev eşyalarının artması ve düğün mekanı maliyetinin yanı sıra gelinlik için de ek maliyet ortaya çıktı.

Ankara'da Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başkanlık görevini yürüten Muhittin Köksal, geçtiğimiz günlerde gençleri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Köksal, açıklamasında Ankara'da evlenmek isteyen kadınların bundan sonraki süreçte gelinlik satın alımlarında ek ücret ödemeleri gerekeceğini anlattı.

GELİNLİK PROVASINDA EK ÜCRET DÖNEMİ!


Muhittin Köksal, odaya üye gelinlik imalatçılarının en büyük sorununun provaya gelen gelin sayısı olduğunu söyledi. Köksal, gelin adaylarının bu provalar sırasında yaklaşık olarak 45 dakika gibi biz zaman süren deneme seansları olduğunu aktardı.

“ESNAF ZARAR EDİYOR"

Muhittin Köksal, gelinliği satan esnafın, gelinlik provası sırasında çekilen fotoğrafın aynı modelin başka bir yere dikilecek şekilde çekilmesi nedeniyle zarara uğradığını söyledi. Gelinliğin denendikten sonra alınmaması halinde fiyatının çok yüksek olacağını, esnaf için de zaman ve para kaybı olacağını da ifde etti.

Köksal, markalı firmaların kullandığı formüle benzer bir "gelinlik provası/rezervasyon ücreti" formülü kullanılarak bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Odanın özel bir ücret listesi hazırladığını ve bu ücret listesini iş yerlerine ileteceğini söyleyen Köksal, ücret listesinin henüz belirlenmediğini ancak Ankara'daki markalı gelinlik moda mağazaları için test ücretinin 800 ile 3 bin TL arasında değiştiğini açıkladı.

Ekonomi Haberleri