Evlenmeden önce başvurun! Devlet tek şartla 75 bin TL çeyiz parası veriyor!

Evlenecek olanlara müjde! Devlet destek vereceğini duyurdu! En az 75.000 lira çeyiz desteği geliyor! Detaylar haberimizde.

Türkiye'de evlenmek isteyen genç çiftlere devlet tarafınca sağlanan çeyiz yardımları, 2024 senesinde de genç çiftlere destek olmaya devam edecek. Bu özel yardımın amacı genç çiftlerin evliliğe hazırlanmalarını kolaylaştırmak ve maddi olarak desteklemektir. Genç çiftlere sağlanan çeyiz desteğinin detaylarına haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

EVLENECEK ÇİFTLERE DESTEK YARDIMI

Çeyiz Hesabı Desteği: Genç çiftler adına mühim bir maddi destek olan çeyiz hesapları, evliliğe ilk adımı atmak isteyenler için önemli tasarruf avantajları sunmakta. Devlet, çeşitli şartların yerine getirilmesi halinde çiftlere 58.000 liranın üzerinde devlet katkısı verebilecek. Bu destekten belli bir süre birikim yapmış ve genç yaşta evlenmiş çiftler faydalanabilmektedir.

Kız Çocuklarına Çeyiz Yardımı: SSK ve BAĞ-KUR'lu vefat eden anne ve babanın kızlarına verilen çeyiz ödeneği, yetim aylığının sabit katı olarak hesaplanıyor. Temmuz ayında yayınlanan yönetmelikle çeyiz desteğinin asgari tutarı 75.000 TL'ye çıkarıldı ve uygulamayla kızların evlenmeden önce maddi destek alması sağlandı.


Faizsiz Finansman Desteği: Faizsiz finansman seçenekleri gençlerin evlenmesini daha da destekliyor. Devletin sağladığı 150.000 liralık faizsiz mali destek, evlenen genç çiftlere maddi destek sağlanmasını amaçlıyor.

Bu desteklerle genç çiftler için evlilik sürecinin daha kolay ve konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor. Amaç, evliliğe hazırlanmak için maddi destek arayan genç çiftlerin bu seçeneklere erişerek evliliklerine daha sağlıklı ve güvenli bir başlangıç ​​yapabilmelerine yardımcı olmaktır. Ayrıntılı bilgi ve başvuru koşulları için ilgili kamu kurumuyla iletişime geçerek gerekli bilgileri almanızı öneririz.

Ekonomi Haberleri