Evini satmak isteyene hayati uyarı! Mert Başaran evi olanlara bunu önerdi

Ünlü ekonomist Mert Başaran sakın deyip uyardı! Evini satmak isteyenlere dikkat çeken Başaran, konut piyasasında yaşanaları aktardı. Yeni bir paylaşım yaparak emlak meraklılarına seslenen Başaran, evini satmak ya da ev satın almak isteyenler için önemli noktalara değindi. Ev sahiplerine uyarıda bulunan ünlü isim, barınma krizinden bahsetti.

Yeni bir paylaşım yaparak yine dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mert Başaran, evini satmak isteyenler veya yeni ev satın almak isteyenler için konut piyasasındaki kritik noktalara değindi. Konut piyasasının zor zamanlardan geçtiğini aktaran uzman isim, bu kapsamda satış yapmak isteyenlere altın değerinde bir akıl verdi! 

Peki ekonomist Mert Başaran konut satmak isteyenlere ne önerdi? İşte gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren o kritik detay! 

Barınma krizi var! 

Son zamanlarda konut piyasasının zor günlerden geçtiğini kaydeden ekonomist Mert Başaran, özellikle geçen ay konut satış hızının gerilemeye başladığını anımsattı. Son Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinde de olduğu üzere konut fiyatlarında başlayan düşüşe dikkat çeken Başaran, bazı vatandaşların fiyatların artmayacağı düşüncesiyle konutlarını satışa koyduğunu aktardı. 


Bu dönemde konutların satışa konulmasının son derece yanlış olduğunu öne süren Başaran, şu anda bir barınma krizi olduğunu söyleyerek ev sahiplerine “kimseyi dinlemeyin” tavsiyesinde bulundu. Ev fiyatlarının yeniden yükselmeyeceği düşüncesiyle ev satmanın şu anda mantıksız olduğunu kaydeden Başaran, kira fiyatlarının yüksek olduğunu ve mevcut barınma krizi nedeniyle konutların aslında satılmaması gerektiğini aktardı. Vatandaşların konutlarını satıp parasını faize koyduğu bugünlerde Başaran, evler artmıyor diye konut satıp paranızı bankaya koymayın uyarısında bulundu. Barınma krizinin önümüzdeki aylarda derinleşebileceğini de ekleyerek sosyal medyada paylaşımını tamamladı. 

Ekonomi Haberleri