Evine elektrik ve su faturası gelenlere kötü haber! Bu karar faturalara uzun uzun baktıracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, hükümetin doğalgaz ve elektrik tarifelerinde gelir ve gelire dayalı yeni bir sisteme geçmeyi planladığı öğrenildi. Yeni bir dönem kısa bir süre sonra başlayacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yeni sistemde enerji fiyatlarının gelir ve tüketim artışlarına paralel olarak kademeli olarak artmasının beklendiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerine dayandırılan raporlara göre, doğal gaz ve elektriğe gelir gruplarına göre farklı oranlar getirilmesi planlanıyor ve düşük gelirli haneleri daha düşük oranlarla desteklemeyi amaçlayan yeni düzenleme, enerji maliyetlerini düşürecek.

Bir bakanlık yetkilisinin aktardığı bilgilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yıllardır plan üzerinde çalıştığı ve amacının doğalgaz ve elektrik tarifelerinin adil bir şekilde düzenlenmesini sağlamak için bu çalışmayı büyük bir titizlikle yürüttü.


Konuyla ilgili yetkililerden yapılan açıklamaya göre hükümetin hedefi, düşük gelirli hanelere yardım etmek ve enerji faturalarını azaltmak. Ancak bu destekleme politikası doğrultusunda enerji fiyatlarının gelir ve tüketimdeki artışlara paralel olarak kademeli olarak artması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti, desteği güçlendirmek adına geçmişte yaklaşık olarak 20 milyon haneye ayda 25 metreküp'e kadar doğalgazı bir yıl boyunca ücretsiz sağlama sözü vermişti ancak yıl sonunda politika uygulaması sona erdi. 

Ekonomi Haberleri