Evinde, telefonunda internet olanlar yandı! Türk Telekom'dan cepleri yakan zam!

Türk Telekom altyapısını kullanan şirketlerin kullanım ücretlerine önemli bir zam yapıldı. Yapılan düzenlemeyle birlikte kullanım ücretleri yüzde 70 oranında artırıldı. Ayrıntılar haberimizde...

Türk Telekom, Türkiye'deki internet servis sağlayıcılarına sunduğu altyapı hizmetleri için ücretlerde önemli bir artış gerçekleştirdi. Vodafone, Millenicom, TurkNet, D-Smart gibi servis sağlayıcıları, Türk Telekom'a port adı verilen veri akışı erişim ücretleri ödemektedir. Bu ücretlerin bir kısmı, söz konusu servis sağlayıcıların müşterilerinin faturalarına yansıtılmaktadır.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ


Daha önceden yüzde 20 olarak uygulanan kullanıcı faturalarına yansıtılan port ücretleri, Türk Telekom tarafından yapılan düzenlemeyle yüzde 70 oranında artırıldı. BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kabul edilen bu zam, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.


Bu zamdan etkilenmeyecek gruplar arasında diğer firmaların taahhütlü aboneleri ve Türk Telekom aboneleri yer alıyor. Yani port ücretleri bu gruplar için değişmeyecek ve mevcut abonelerin faturalarına yansıtılan tutarlar sabit kalacak.

Ekonomi Haberleri