Evinde elektrik ve doğalgaz bağlı olanlar dikkat! Bomba etkisi yaratan zam kararı!

Kışın gelmesiyle birlikte artan elektrik ve doğalgaz fiyatları yeniden ortaya çıktı. Pek çok kişi ocak ayında elektriğe mi, doğalgaza mı zam geleceğini merak ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan önemli bir açıklama geldi.

Kış yaklaşırken şu soru ortaya çıkmaya başlıyor: “Doğalgaz fiyatı artacak mı?” Kamuoyuna güven veren açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yapıldı. Bakan Bayraktar, Ankara televizyon kanallarının temsilcileriyle bakanlığın binasında bir araya gelerek konuyla ilgili soruları yanıt verdi.

"Zam öngörmüyoruz"

Bakan Bayraktar, "Doğalgaz ve petrol fiyatları artacak mı?" sorusuna, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında artış beklenmediğini yanıtlarken “Petrol fiyatları yükselip düşebilir ama doğalgaz ve elektrik fiyatları artmaz.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, doğalgaz fiyatlarında artış beklenmediğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Elektrik fiyatlarının da yükselmesini beklemiyoruz. Petrol fiyatlarının da bu seviyede kalacağını varsayıyoruz. Ancak otomatik fiyatlama nedeniyle petrolün bir diğer değişkeni döviz kurudur. Dolayısıyla döviz kurundaki dalgalanmalar petrol ve akaryakıta neden olabilir. Fiyatlar zaman zaman ayarlanacaktır. Bu zaman zaman inişli çıkışlı olabilir. Bu süreçte ise doğalgaz ve elektriğe zam beklenmiyor.”

 Petrol Boru Hattı Şirketi (BOTAŞ), Ocak ayından itibaren konut, sanayi ve elektrik üretimi amaçlı gaz satış oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. BOTAŞ internet sitesinde yayınlanan tarife listesine göre Ocak ayında yürürlüğe giren doğal gaz tarifeleri ile konut ve sanayi elektrik üretim tarifeleri değişmedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) nihai faaliyet bazlı tarifesi ve yeşil tarifesi Resmi Gazete'nin bugünkü ikili sayısında yayımlandı. Bu nedenle özel, ticari ve endüstriyel müşteriler için elektrik fiyatları 1 Ocak'tan itibaren sabit kalacak. Tarifenin 1. kademedeki konut müşterileri için kilovatsaat başına fiyatı 134,1070 kuruş, üst kademedeki müşteriler için ise kilovatsaat başına fiyatı 199.1154 kuruş oldu. Rakamlarda herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Ekonomi Haberleri