Evi kira olanlara aylık 3.750 TL yardım parası! Kira derdi bitiyor

Yaşanılan deprem felaketinden sonra başlatılan kentsel dönüşüm projesine istinaden birçok ilimizde kira yardımı yapılıyordu. Her ay düzenli olarak yapılan destek ödemesi bu şehrimizde artırıldı. İşte haberin detayları…

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek kentsel dönüşüm projelerine ve ödemelerine hız vermişti. Ödenen kira yardım miktarları Balıkesir’de ve birçok ilimizde yükseltildi. Detaylar haberimizde…


KİRADA OTURAN BALIKESİRLİ VATANDAŞLARA HER AY 3 BİN 750 TL VERİLECEK!

Balıkesir'de devletin artırdığı kira desteği 3 bin 750 TL'ye çıkarıldı ancak kira yardımından yararlanmak isteyen sakinler detayları öğrenmeye başladı.

Kentsel dönüşüm kapsamında devletin sağladığı kira yardımları artırıldı. Kira desteğindeki artışın ardından özellikle Balıkesirliler, "Balıkesir'de kira yardımı ne kadar, nasıl başvurulur, kimler yararlanabilir?" sorularının cevabını arama motorlarında aramaya başladı. Balıkesirlilere de fayda sağlayacak desteğin detayları açıklandı.

Balıkesir ilinin artırdığı kira desteği 3 bin 750 TL'ye çıkarıldı ancak kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar bunun detaylarını öğrenmeye başladı. Kentin yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında yeni yılda ev sahiplerine yönelik kira yardımları artırıldı. Risk altındaki binalarda 18 aya kadar, tehlikeli ve rezerv yapı alanlarında ise 48 aya kadar kira yardımı verilmektedir.

BALIKESİR KİRA YARDIMI NE KADAR?

İllere göre kira desteği miktarı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, kira desteğinden yararlanmak isteyen Balıkesirliler ne kadar alacaklarını merak etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan rakamlara göre, kira desteği İstanbul'da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılırken, Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep'te ise kira desteği 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı. Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin ve Muğla. Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van gibi illerde kira desteği 3.750 TL'ye çıkarıldı.

Muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olan, yani hanesinde kişi başına aylık ortalama geliri mevcut asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler de kira yardımından yararlanabiliyor. Kaymakamlar tarafından sağlanan kira yardımı sürekli, bir defaya mahsus veya geçici olabilir.

Ekonomi Haberleri