Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! Bayram öncesi e-Devlet'ten hemen kontrol edin!

"Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?" sorusu, arama motorlarında hızla popüler hale gelmiştir. Devlet tarafından, muhtaç, hasta, engelli veya yaşlı bireylere aylık olarak verilen evde bakım maaşları, Kurban Bayramı'na yaklaşılmasıyla birlikte merak konusu olmuştur. 2023 Temmuz ayı ara zammıyla birlikte birçok kalemde zam yapıldığı göz önüne alındığında, Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşı ödemeleri 5 bin 656 TL olarak hesaplara yatırılacaktır. Ancak, evde bakım maaşı ödemelerinin bayramdan önce mi yok

Son dakika açıklamasına göre, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı ve engelli aylığı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair bilgi verdi. Bakan Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayı için planlanan yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanacağını duyurdu.

Ödemeler, 23 Haziran tarihinden itibaren hesaplara aktarılacak. Bu haber, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı ve engelli aylığı alan vatandaşlar için sevindirici bir gelişme olacak. Bakan Göktaş'ın açıklamasıyla birlikte, maaşlarını bekleyen kişiler ödemelerini yakında alabilecekler.

23 Haziran tarihinden itibaren, bu ödemelerin vatandaşların hesaplarına aktarılacağı belirtildi. Bu haber, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı ve engelli aylığı alan kişiler için oldukça sevindirici bir gelişme olacak. Bakan Göktaş'ın açıklamasıyla birlikte, maaşlarını bekleyen kişiler yakın bir zamanda ödemelerini alabilecekler. Bu destekler, ihtiyaç sahibi bireylere ekonomik anlamda yardımcı olmayı hedeflemekte ve onların yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?


Engelli maaşları ise vasi veya bakımını üstlenen aile veya yakınlarına her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılmaktadır.

Evde bakım aylığı ödemelerini e-Devlet kapısı üzerinden veya SMS yoluyla sorgulayabilirsiniz.

Milyonlarca vatandaşı etkileyen asgari ücrette Temmuz ayı ara zammı da açıklandı. 2023 yılında evde bakım maaşı ödemeleri aylık 5.656 TL olarak gerçekleşecek.

Evde bakım maaşının ödendiği iller ise şunlardır: Zonguldak, Balıkesir, Ankara, Samsun, Adana, Tokat, Diyarbakır, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Çanakkale, Mersin, İzmir, İstanbul, Aksaray, Uşak, Ağrı, Kırklareli, Eskişehir, Antalya, Kütahya, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Bursa, Amasya, Denizli, Kahramanmaraş, Aydın, Muğla, Sakarya, Edirne, Yozgat, Bitlis, Osmaniye, Tekirdağ, Karabük, Niğde, Kocaeli, Sivas, Burdur, Düzce, Yalova, Bilecik, Erzincan, Erzurum, Kars, Van, Sinop, Kilis ve Bolu.

Evde bakım maaşı almak için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri ve sağlık kurulu raporunda ağır engelli olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Başvurular, engelli kişinin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine yapılmalıdır.

Ekonomi Haberleri