Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu! Hemen kontrol eden 5097 TL'sini alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, kasım ayı hane halkı yardım ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başladığını duyurdu. Peki evde bakım maaşlarını nasıl öğreneceksiniz? Detaylar burada...

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün binlerce kişinin sabırsızlıkla beklediği aile odaklı bakım hizmeti modellerinin en önemlilerinden biri olan evde bakım desteğine ilişkin son dakika gelişmelerini paylaştı. Bakan Göktaş, evde bakım desteğinin, başta aileleri olmak üzere engelli bireylerin desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında hayata geçirildiğini hatırlattı. Bakan Göktaş ayrıca ailelerin evde bakım desteği yoluyla tam bağımlı yakınlarına bakım sağlamalarının desteklenmesinin ailenin sağlığını koruduğuna dikkat çekti.

"Kasım ayına ait evde bakım destek fonları hesabınıza aktarılacaktır"


Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, açıklamasının devamında evde bakım desteği kapsamında yararlanıcı başına aylık 5.00097 lira destek ödendiğinin altını çizdi. Göktaş, "Bu ay tam bağımlı vatandaşlarımızın ve bakıma muhtaç ailelerinin hesaplarına 2,8 milyar TL evde bakım desteği yatırmaya başladık." dedi.

Bakan Göktaş, ayrıca halihazırda 562 bin vatandaşımızın evde bakım desteğinden yararlandığını da belirtti. Bakanlık olarak Türkiye'nin Yüzyıl Vizyonu çerçevesinde engelliler alanında hak temelli sosyal yardımların şeffaflığı bil anlayışıyla sürdürülebilirliğine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Göktaş, imseyi geride bırakmayan bir toplum vizyonumuz kapsamında geliştirdiğimiz kapsayıcı ve eşitlikçi sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bireyine ulaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

EVDE BAKIM YARDIMI SORGULAMA

Ev yardımı alan vatandaşlar, ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığını SMS'le ya da e-devlet sistemi aracılığıyla sorgulayabiliyor. Evde bakım maaşlarına ilişkin sorgulamalar, çeşitli işlemlere olanak sağlayan e-Devlet'in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgisi İste” sayfasından online tercüme ile yapılabiliyor. 

Ekonomi Haberleri