Ev sahipleri yandım Allah diyecek! 180.000 TL cezası var: Asla yapamayacaklar

Kira fiyatları gündemde yer almaya devam ederken kiracılar için yeni duyurular yapıldı. Kira bedelleri nedeniyle zor durumda kalınması durumunda emlakçılar ve kiracıları ilgilendiren karar geldi.

Koronavirüs salgınıyla beraber kiralık ev fiyatlarında rekor yükseliş yaşanırken insanların cebini etkileyecek ve yüksek kiraları ödemeyi kabul etse de bile boş konut bulunmakta zorluk çıkartılıyor. Ev sahipleri, kiracılardan isteklerde bulunurken bu konuda yeni bir örnek kararla kamuya paylaşım yapıldı.

Son dönemlerde artış gösteren ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları hakkında TİHEK Başkanı Muharrem Kılıç, kurum olarak aldıkları üzerinden kararı kamuoyuna açıklama yapıldı. Ayrımcılık üzerinde mücadeleler yapılırken internet siteleri üzerinden yayınlanan ilanlar takip ediliyor. Başvuruda bulunmadan sorunları çözmek için ellerinden geleni yaptıkları belirtilir. Kılıç, yatırımcılardan bir tanesi olan mülk sahibine ve emlakçıya ayrımcılık talimatları uygulandığı için resmi sitesi üzerinden üst düzeyden idari yaptırım cezası uygulanacağını belirtti.


Değerlendirme üzerine 90'ar bin TL civarında para cezası kesiliyor. Para cezasının verilmemesi durumunda ihlalin ortaya çıkması. Ev kiralayamamasından ötürü bu evin sadece evli olanlara verileceği, bekar olanlara kiralanmayacağına ilişkin beyanlar üzerinden başvuru yapılır. 

Ekonomi Haberleri