Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Konut Kredisi Destek Detayları Netlik Kazandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yakın zamanda duyurduğu konut kredisi desteği hakkındaki ayrıntılar netleşiyor. İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar için düzenlenecek olan kampanyada, uygun vadeler ve düşük faiz oranları sunulacak.

Bu konut kredisi desteği kapsamında sunulan avantajlar ile 180 aylık vade süresi ile ev sahibi olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Aylık faiz oranı ise %1.20 ile %1.50 arasında değişmektedir.

Bu düzenleme sayesinde, ev sahibi olmayı düşleyenler için daha uygun koşullar sunulacak. Hem uzun vadeli ödeme seçenekleri sunulacak hem de düşük faiz oranları ile finansman imkanları artırılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın bahsettiği düzenlemeye dair ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ilk defa ev sahibi olacaklara yönelik verilecek destek hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu çalışmalarına başladı. İlk kez konut alacaklara 180 aylık vadelerle ve %1.20 seviyesinde düşük faiz oranlarıyla çeşitli kampanyalar düzenlemeyi planlıyorlar. Bu destek sayesinde, ilk defa ev sahibi olacaklara daha uygun ve avantajlı konut kredisi imkanı sunulacak.

Daha Uzun Vade ve Düşük Faiz Oranları İle Ev Sahibi Olma Şansı

Detaylara göre, bu düzenleme hayata geçerse, ilk defa konut sahibi olacak kişiler 180 aya kadar vade seçeneği ile ev sahibi olabilecekler. Ayrıca faiz oranı %1.20 seviyesinde olacak. Bu durum, birçok kişinin ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmesine olanak sağlayacak. Kampanyaların tüm ayrıntıları gelecek günlerde açıklanacak.

Merkez Bankası ve BDDK, Ev Sahipliği Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ev sahibi olmayı düşleyenler için uygun kredilendirme seçenekleri üzerinde çalışıyor. Bu çalışmanın sonucunda konut arzı artacak ve dolayısıyla satış fiyatları ile kira ücretleri düşecek.

Türkiye Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı açıklamada, kamuya ait bankalar tarafından 180 aylık vadelerle konut kredisi verileceğini belirtti. Bu düzenleme sayesinde uzun vadeli bir konut kredisi kullanımı, mortgage gibi bir sistemle gerçekleştirilebilecek. Vade süresi ise 10 yıl yerine 15 yıl olarak düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri