Ev sahibi olmak isteyene devletten 200.000 TL destek! Kesenin ağzı açıldı, herkesin evi olacak!

Ev alan herkese bakanlıktan 200 bin TL konut desteği verileceği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği alanında önemli bir adım attı ve ev alıcılarını sevindirecek bir kampanya başlattı. Kampanyayla vatandaşlara 200 bin TL'ye kadar prefabrik konut fonu verilecek. Detaylar burada…

Bakanlık, afetzedelere büyük destek kapsamında 200 bin TL konut yardımı açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada afetten etkilenen vatandaşları sevindirmek için kampanya başlatıldığı bildirildi. Betonarme ev yapımı, evlerin bakım ve onarımı, prefabrik ev yapımı, afet durumunda ev eşyası alımına destek olmak üzere 200 bin TL'ye kadar destek sağlanacağı açıklandı. Açıklamada desteğin nakdi veya ayni olacağı belirtildi.

"200.000 TL konut desteği – koşullar ve detaylar"


Afetten etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bu yardımı alabilmesi için belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu koşullar şunları içerir:

18 yaşından büyük olmak;

Mevcut asgari ücret miktarının üçte birinden azını kazanmak;

Hisselerin tamamının mülkiyeti tapuda yer almalıdır.

Yardımdan yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar başvurularını e-devlet sistemi üzerinden yapabilecek.

Bakanlık, finansman seviyelerinin ihtiyaca göre değişeceğini söyledi. Evlerin onarımı için 75.000 TL'ye, prefabrik evlerin inşası için 150.000 TL'ye, betonarme evlerin maliyeti için ise 200.000 TL'ye kadar mali yardım sağlanacak.

"Depremzedelere destek için özel betonarme yapı"

Afet nedeniyle oturulamaz hale gelen harap konutlarda yaşayan insanlara betonarme konut inşaatı yardımı, konut bakım ve onarımı, prefabrik konut yapımı gibi destekler sağlıyoruz. Ayrıca konut yenileme masrafları için de 200.000 TL destek sağlanacak.

"Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-devlet sistemi üzerinden yapabilecek. Büro tarafından sağlanan desteğin ayrıntıları kamuoyuna açıklanmaya devam edecek.

Ekonomi Haberleri