Ev Hayali Kuranlara 3+1 Hayat: TOKİ'den 4000 TL'ye Ev Sahibi Olun!

Ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ'den müjdeli haber geldi! Artan ev fiyatlarından mağdur olanlara destek olma amacıyla TOKİ, uygun fiyatlı ev satışlarına başlıyor. Detaylar haberimizde.

Türkiye genelinde pek çok farklı ilde gerçekleştirdiği projelerle, TOKİ uygun fiyatlı ev sahibi olma hayallerini sürekli olarak destekliyor. Son haberlere göre, aylık 4000 TL taksitle 3+1 ev sahibi olma fırsatını yakalayacaksınız. TOKİ projelerine başvuru yapabilmek için başvuran kişinin, kendisinin, eşinin veya çocuklarının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tapuya kayıtlı bağımsız evinin olmaması, ayrıca daha önce TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmamış olmaları ve başvuru yapılan ilde en az bir senedir ikamet etmeleri gerekiyor.

TOKİ Uygun Fiyatlı Projeleriyle Yüzler Gülecek

Ayrıca başvuran kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, hane içinde yaşayan kişilerden yalnızca birinin başvuru yapabilmesi, aylık hane gelirinin en fazla 34 bin TL olması şartları aranıyor. TOKİ tarafından hayata geçirilecek projelerde en düşük konut fiyatı 972.962,82 TL, en yüksek konut fiyatı ise 1.115.349,42 TL olarak belirlenmiştir. Konutların peşinat bedelleri yüzde 25 olarak hesaplanarak en düşük 243.240,71 TL, en yüksek 278.837,36 TL olacaktır. Aylık taksit tutarları ise en düşük 4.054,01 TL, en yüksek 4.647,29 TL olarak belirlenmiştir. TOKİ Siirt ili projesi için başvurular 1 Eylül tarihinde başlayarak 15 Eylül tarihinde sona erecek, Erzurum ili için ise 4 Eylül tarihinde başlayarak 8 Eylül tarihinde sona erecektir. TOKİ projelerine başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ekonomi Haberleri