Erken Emeklilik Kapısı: Bağkur'lular 5 Yıl Önce Emekli Olabilecek!

Meclis'e sunulan yeni torba yasa, Bağ-Kur'lu vatandaşların prim ödeme süresini 9 bin günden 7 bin 200 güne indirecek. Bu kapsamda, 1800 günlük gelire sahip olan bir Bağ-Kur üyesi, bundan böyle 5 yıl boyunca daha az prim ödeyecek.

Küçük işletme sahipleri ve mağaza işletmecilerinin emekli olabilmesi için gereken ikramiye gün sayısı, SSK çalışanlarının emeklilik hakkına göre belirlenmektedir. Yayınlanan yeni yönetmelikle, 10 veya daha az çalışanı olan işletmelerde çalışan Bağ-Kur üyelerinin emekli olabilmeleri için gerekli olan gün sayısı 7 bin 200'ye çekilecek. Bu, 1.800 gün daha az prim ödeyerek 5 yıl erken emekli olma fırsatı sunuyor. Bu önemli düzenlemenin yakın zamanda Meclis'te ele alınması bekleniyor.

Avukatlık Ücretlerinde Yeni Tarifeler

Türkiye Barolar Birliği tarafından avukatlara yönelik belirlenen yeni ücret tarifeleri yürürlüğe girdi. Bu yeni tarifeler, avukatlık ücretlerini ortalama olarak %90 oranında artırdı. Büroda yapılan sözlü görüşmenin ilk saati için 2 bin 300 lira, her sonraki saat için bin 300 lira olarak belirlenirken, çağrı üzerine yapılan sözlü görüşmenin ilk saati için 4 bin 800 lira, her sonraki saat için 2 bin 500 lira, dilekçe veya belge verilmesi durumunda 3 bin 600 lira, ihbar, ihtar veya protesto işlemlerinde ise 4 bin 400 lira ücret alınacak.

Türkiye'nin İlk Dijital Bankası Hayat Finans Hizmetinizde

Türkiye'nin ilk dijital bankası olan Hayat Finans artık hizmetinizde. Hayat Finans, hizmetlerini yalnızca dijital kanallar, mobil cihazlar, internet bankacılığı ve çağrı merkezleri aracılığıyla sunmaktadır. Müşteriler, Hayat Finans'a App Store üzerinden kolayca erişebilecekler ve yakın bir gelecekte diğer mağazalarda da hizmet vermeye başlayacak.

Hayat Finans'ın Genel Müdürü olarak atanan M. Murat Ertem, Türkiye'nin BDDK onaylı ilk dijital bankası olarak müşterilerle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Ayrıca, ekibinin bir lokomotif gibi çalışarak küresel alanda dijital banka olma hedefine odaklandığını ifade ederek, "Ülkemizde bu işi genişleterek küresel alanda dijital banka olma hedefindeyiz." dedi. Ertem ayrıca, ticaretin, sanayinin ve ihracatın finansmanına odaklanacaklarını vurgulayarak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijitalleşmesini desteklemek ve kurumsal bankacılıkta küçük ve orta ölçekli işletmeler için bir can simidi olmayı amaçladıklarını belirtti.

Ekonomi Haberleri