Erdoğan'dan Memur Maaşları Açıklaması

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye devam edeceklerini aktardı.

Erdoğan'dan Memur Maaşları Açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 gün aradan sonra kabinesini bu akşam saatlerinde topladı. Yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Erdoğan başta çalışan kesimler olmak üzere bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

15 Ağustos'tan önce icraya düşen vatandaşın borçları tasfiye edilecek

Alınan karar ile birlikte vatandaşların 2 bin lira ve altında ki borçlarının tasfiye edileceğini duyuran Erdoğan, tarih olarak ise 15 Ağustos'un baz alınacağını ve bu kararlar 5.5 milyon kişinin borçlarının bir kısmından kurtulacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur maaşlarını yükselteceğiz

Yaşanan yüksek enflasyon karşısında çalışanları ezdirmediklerini vurgulayan Erdoğan, "Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahibi ailelere destekler devam edecek

Ekonomik alanda müjdeleri peş peşe veren Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere doğal gaz desteğinin devam edeceğini bunun yanı sıra bu ailelere 2022 - 2023 eğitim öğretim yılı desteğinin de yapılacağını aktardı.

Ekonomi Haberleri