Enflasyon verisi sonrası memur ve emekli maaşları belli oldu! İşte meslek meslek 2024 maaşları!

TÜİK ekim ayı enflasyon oranını açıkladı! Peki maaşlar bu orandan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emekli maaşlarına Ocak 2023'te yapılacak zam oranı da netleşti. Buna göre, son 4 aydır yaşanan fiyat artışları göz önüne alınarak, memur ve emekli maaşlarına yaklaşık %40 oranında zam yapılması bekleniyor.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Eylül-Ekim-Kasım-Aralık döneminde tüketici fiyatlarındaki artış yaklaşık %40,39 olarak gerçekleşti. Bu oran, aynı zamanda memur ve emekli maaşlarına Ocak 2023'te yapılacak zammın da asgari seviyesini belirledi. Böylece en düşük memur maaşının 30 bin 910 liradan yaklaşık 45 bin 540 liraya, en düşük emekli maaşının ise 12 bin 865 liradan yaklaşık 18 bin 100 liraya yükselmesi bekleniyor.


Verilen bilgilere göre, farklı kademelerdeki memur ve öğretmen maaşlarına da yaklaşık %40 oranında zam yapılması planlanıyor. Örneğin, üniversite mezunu bir memurun Temmuz ayı maaşı 22 bin 926 lira iken, Ocak'ta bu rakamın yaklaşık 32 bin 200 liraya çıkması öngörülüyor.

Böylece 15,5 milyon civarında memur, emekli ve sosyal güvenlik kurumu emeklisinin maaşlarında tarihi nitelikte bir artışa imza atılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kesin zam oranlarını Aralık ayında açıklayacak.

Ekonomi Haberleri