Enflasyon uçtu, yeni banknotlar yola çıktı! 500 ve 1000 TL'lik banknotlardan ilk görüntü!

Ekonomik anlamda zor günler yaşanmaya devam ederken yeni banknot iddiaları da güçlendi. Peki yeni banknotlar ne zaman piyasaya sürülecek? Tüm detaylar haberimizde.

En büyük banknot olan 200 TL gün geçtikçe değer kaybetmeye devam ediyor. İddiaya göre 500 TL banknotlar basılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

500 TL BANKNOT GELİYOR

Vatandaşlar Merkez Bankası'nın yeni banknotlarla ilgili yapacağı açıklamayı merakla bekliyor. Ülkedeki en büyük banknot olan 200 TL gün geçtikçe değer kaybediyor ve Merkez Bankası tarafından daha büyük banknotlar basılacağı iddiası da güçleniyor. Aynı zamanda 10 TL madeni para basılması da iddialar arasında yer alıyor. 500 TL banknotun rengi, tasarımı, tarihi ile ilgili birçok iddia ortada dolaşsa da Merkez Bankası konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

 

İddialara göre 1000 TL ve 2000 TL banknot basılması da konuşuluyor. Yeni banknotlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da yeni banknotların ekonomi ve para piyasasında olumlu etki bırakması bekleniyor. Yeni banknotların tasarım ve güvenlik özelliklerinin de yenilenmesi bekleniyor. Banknotlarda özel güvenlik unsurları kullanılarak sahteciliğin önüne geçilecek. TL'nin değer kazanması ve güvenilirliğinin artması için banknotların olumlu etki yaratacağı düşünülüyor. Vatandaş merakla Merkez Bankası tarafından yapılacak açıklamaları bekliyor. 

Ekonomi Haberleri