En düşük emekli maaşında hükümetin formülü sızdı! Ünlü isim canlı yayında açıkladı

Milyonları aşkın emeklinin nefeslerini tutup beklediği emekli maaş zammı için yeni gelişmeler yaşandı. Temmuz ayında yapılması beklenen emekli maaş zammı canlı yayında açıklandı. İşte detaylar…

Ekonomik sıkıntıların arasın emeklilerin aldıkları maaşla bu sıkıntılar ile mücadele ettiği bu dönemde emekliler maaşların yapılacak zammı bekliyorken maaş zam miktarı canlı yayında açıklandı. Detaylar haberimizde…


ŞEREF OĞUZ İKTİDARIN SON PLANINI AÇIKLADI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YAPILACAK ZAM BELLİ OLDU

Deniz Zeyrek ve Şeref Oğuz en düşük doğrudan emeklilik rakamlarını paylaştı.

Milyonlarca emekli, temmuz başında yapacakları faiz artışını sabırsızlıkla bekliyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, son açıklanan 4 aylık enflasyon oranının yüzde 18,72 olduğunu öğrendi.

 Şimdi tüm gözler, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının da faize eklenmesiyle oluşacak nihai artışta. Mayıs ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından 3 Haziran'da açıklanacak. Gözler temmuzdayken enflasyon nedeniyle maaşları kesilen emeklilerle ilgili perde arkasından bomba haberler çıktı.

Ebru Baki'nin hazırlayıp sunduğu para politikası programına konuk olan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ve Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, perde arkası bilgileri milyonlarca meraklı emekliyle paylaştı. Maaşları temmuz ayında hesaplarına yatırılacak.

“EN FAZLA 13 BİN LİRAYA YÜKSELECEK"

Deniz Zeyrek, bir bilgi edindiğini ifade ederek, "En düşük emekli maaşı maksimum 13 bin lira olacak... Kök maaşta kesin bir eğilim var. Şu anda 10 bin lira alanlar 13 bin lira alacaklar.

"KÖK MAAŞI 8 BİN LİRA OLAN 10 BİN 500 LİRA ALMIŞ OLACAK”

Taban maaşı 8 bin lira olanlardan beklenen maaş ise 10 bin 500 ila 11 bin lira arasında olacak. Mehmet Bey gerçekten zor durumda... Parası yok. Tüm bakiyeler tersine dönecek.

"ENFLASYON FARKI + REİS PAYI GELİR"

Şeref Oğuz'un verdiği bilgiye göre her ne kadar emekli maaşına enflasyon farkı eklenecek olsa da Reis payı veya beyefendi farkı da olacak diye düşünüyorum. 15.000 lira da olsa tatmin olmazsınız.

EMEKLİYE REFAH PAYI ARTIŞI OLACAK MI?

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şunları söyledi: “Şu anda bu konuyu tartışmak için çok erken. Temmuz ayına kadar beklememiz gerekiyor.” sözlerini kullanmıştı.

Ekonomi Haberleri