En düşük emekli maaşında flaş rakam sızdırıldı! SGK uzmanı şifreyi verdi

Ülkemizde yaşayan milyonları aşkın emekli vatandaş emekli maaşlarına yapılacak zam için bir haber bekliyor. Nihayet beklenen oldu emekli maaşları için zam konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

Son günlerin tartışmasız tek gündemi emekli vatandaşım maaşlarına yapılacak zam konusu oldu. Sonunda beklenen oldu ve emeklilerin yüzünü güldürecek haber geldi. İşte detaylar…


SGK UZMANI AÇIKLADI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon verilerine göre bir sonraki maaş artışının ne olacağı henüz belli olmasa da SGK uzmanı Ali Tezel emeklilik tahminini yayınladı.

Milyonlarca emekli Ocak ayında yapılan %49,25'lik maaş artışından yararlandı.

Ancak bu artış nedeniyle temel emekliliği 6 bin 700 ve altında olan emeklilerin asgari emekli maaşı 10 bin TL'de kalıyor.

Açlık sınırının 16 bin TL'yi aştığı bu ortamda pek çok emekli geçim mücadelesi veriyor. Öyle ki pek çok kişi yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarının artmasını beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayında artışa dikkat çekti. Emekliler ise temmuz ayında yapılacak maaş artışını umut olarak görüyor.

6 aylık enflasyon verilerine göre bir sonraki maaş artışının ne olacağını merak ediyor. Pek çok uzman kesin rakamları yayınlamaya başladı.

SGK uzmanı Ali Tezel, yaptığı açıklamada emekli maaşlarına ilişkin net rakamı açıkladı.

Ali Tezel, "Emeklilere altı ayda yüzde 25 zam verilecek. Ekstra bir refah payı ise gelmeyecek” dedi. Tezel oranına göre en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak.

Ali Tezel, bu tutarın enflasyon farkına karşılık geleceği için emeklilerin 10 bin TL maaş almaya devam edeceğini vurguladı.

Ekonomi Haberleri