En düşük emekli maaşı değişti! 7500 TL maaş alanlar dikkat: İşte yeni rakam

Memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları için yapılan düzenlemeyle birlikte yüzde 17,55 olan zam oranı, ek teklif sunularak yüzde 25'e yükseltildi. Bu düzenleme ile emeklilerin alacakları zam oranı artırılmış ve daha yüksek bir iyileştirme sağlandı. Ancak, bu zamdan yararlanacak kişiler arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bulunmamaktadır. EYT'lilerin bu zam düzenlemesinden faydalanamayacakları bildirildi. İşte ayrıntılar...

Bağ-Kur, memur ve işçi emeklileri için zam oranı konusunda düzenleme teklifi sunuldu. Ek teklifle birlikte emeklilerin zam oranı yüzde 17,55'ten yüzde 25'e yükseltildi. Bu değişiklikle en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 9.375 TL'ye çıktı.

Bu düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifine eklenecek.

7 BİN 500 LİRAYA YÜKSELTİLMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin yaşadığı deprem gibi olaylara rağmen verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini belirtti. Ayrıca "EYT" olarak bilinen emeklilikte yaş bekleyenlerin taleplerini çözüme kavuşturduklarını ve 2.250.000 vatandaşın taleplerini karşıladıklarını söyledi. En düşük emekli maaşını da 7.500 TL'ye yükselterek bu konudaki hassasiyetlerini ortaya koyduklarını ifade etti. Son olarak enflasyon oranının netleşmesiyle emeklilerin yeni maaşlarının belirlendiğini ve yapılacak iyileştirmeler için bakanlara talimat verdiğini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının çalışmalarına başladığını ve önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Önceki zamda Ocak ayında yüzde 30 oranında zam yapılmıştı ve en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükselmişti. Refah payıyla birlikte emekli maaş zammı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Ekonomi Haberleri