Emekliye tek seferlik kıyak gibi ödeme! Maddi sıkıntıları çözmek için başvuru yeterli!

Emekli vatandaşlara tek başvuruyla maddi destek veriliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Bu desteklerle emeklilerin bütçesi rahatlayacak! Emeklilere yapılacak destekler belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE VERİLECEK DESTEKLER

Emekli vatandaşlar son dönemlerde yükselen enflasyon, alım gücünün düşmesi gibi birçok etken sebebiyle ekonomik anlamda zorluk yaşıyor. Emekliler yapılan maaş zamlarından da tatmin olmadı ve geçinemediklerini sık sık dile getirmeye devam ediyorlar. Emekli vatandaşlara yapılacak anlaşmayla birlikte ikinci kere tazminat alma hakkı tanındığı öğrenildi. Tazminat hakkıyla emeklilerin maddi anlamda bir nebze de olsa daha rahat etmesi hedefleniyor. 


Emekli vatandaşlara sene içinde birkaç kez ek ödeme de yapılıyor. Bankaların promosyon ödemeleri ve bayram ikramiyeleri de bütçeye rahatlama sağlıyor. Emeklilere toplu taşıma indirimleri, müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş, uygun faiz oranlı konut kredi fırsatları da veriliyor. Tazminat hakkıyla ilgili yapılacak düzenlemeler sonrasında belgelerin hazırlanması ve kurumlara sunulması hedefleniyor. İkinci tazminat hakkından faydalanmak için emekli vatandaşın emekli olduktan sonra tekrar çalışmış olması gerekiyor. Aynı zamanda kuruma yazılı başvuru yapılması gerekiyor. 

Ekonomi Haberleri