Emeklilik yaşınız değişmiş olabilir! Liste tamamen değiştirildi!

Emeklilik yaşının hesaplanması çalışan birçok vatandaşın merak ettiği konulardan biridir.

SGK (4A, 4B, 4C) kapsamındaki emeklilik yaşı, başlangıç ​​tarihi, ikramiye tarihi ve yaş gibi faktörlere göre hesaplanmaktadır.

Ne zaman emekli olacağım?

Emeklilik yaşı hesaplanırken kullanılan sigorta türü, işe başlandığı tarih gibi bazı detaylar dikkate alınmaktadır. SGK'ya göre sigorta 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç grupta sınıflandırılıyor ve bu sistemler emeklilik yaşının hesaplanmasında önemli rol oynuyor.

Emeklilik yaşı ve yılını hesaplama

SSK ve BAĞ-KUR emekli olma yaşı hesaplanması

Hizmet verilerini alın: e-Devlet Kapısı'ndan ‘Hizmet Dökümü’ alın. Bu bildirim emeklilik yaşınızı hesaplamak adına gerekli bilgileri içermektedir.

Formu doldurun: SGK sistemindeki ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulaması içerisine giriş yaparak karşınıza çıkan formu doldurun.


e-Devlet Üzerinden Hesaplama;

Giriş : T.C. e-Devlet kimlik numaranız ile giriş yapınız.

Bilgileri tamamlayın: Doğru hesaplama için gerekli bilgileri girin.

Sonuçları görüntüle: Sistem, girdiğiniz veriler çerçevesinde meklilik yaşınızı ve gereken diğer koşulları da gösterecek.

Hesaplama adımları:

e-Devlet Sisteminin Kullanımı

Hizmet dökümü: e-Devlet’ten alabileceğiniz görev raporu ile çalışma saatlerinizi ve ikramiye günlerinizi görün.

Emeklilik yaşı sorgulama: e-Devlet hizmeti olan "Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim" hizmeti ile emeklilik yaşını hesaplayın.

Bilgilerin doğrulanması:

Sisteme girilen bilgilerin doğru ve aynı zamanda eksiksiz olduğundan emin olmalısınız. Hesaplamanın doğru sonuçlar vermesi açısından bu önemlidir.

Sonuç olarak; E-devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz bu işlemler, emekliliğe hak kazanmak için yaşınızı ve gerekli şartları net bir şekilde ortaya koyacaktır. Tüm bilgileri eksiksiz doldurduğunuzda emeklilik yaşını öğrenebileceksiniz.

Ekonomi Haberleri