Emeklilier zor geçiyor diye yeni emekli zammı gündemde! İşte açıklamalar..

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte, ekim ayında emekli aylıklarına zam yapılması bekleniyor.

Asgari ücretin 11 bin 400 lira olması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı aşmasıyla birlikte, emeklilerin gözü artık emekli aylığı zamlarında. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zamın, 7 bin 500 liranın altında emekli aylığına sahip olanları tatmin etmemesi, birçok emeklinin beklentilerinin karşılanmadığını gösteriyor ve ek zam beklentilerini başlattı. Son Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Emeklilere Müjde

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği genişletilmiş il başkanları toplantısında, "Emeklilerimizden gelen taleplerin farkındayız. Yıl sonuna kadar gerekli adımları atacağız. Emeklilerle ilgili Bakanlığımız da çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza yapılan bu zamlar olurken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi kabul edilemez. Onları da memnun edecek adımları atacağız" dedi.

Bakan Işıkhan'dan Zam Müjdeleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik yeni düzenleme çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerle ilgili talimatlarını aldıklarını ve çalışmaya başladıklarını belirterek, "Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Emekli Maaşlarında Beklenen Değişiklik

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ekim ayında emekli taban ücretine seyyanen zam gelebileceğini belirtti. Karakaş, "Ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için geçerli olacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de artıyor. 1 Ekim'de TBMM açıldığında, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artırılması öngörülüyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ekonomi Haberleri