Emeklilerin yeni maaşı erken sızdı! Kuruşu kuruşuna hesaplandı: İşte 2024 maaşları

Emekli vatandaşlar son gelişmeleri heyecanla takip ediyor. Yeni emekli maaşları belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.

Emekli vatandaşlar Ekim ayında yapılacak maaş iyileştirmelerini yakından araştırıyor. Mesleklere göre yeni maaşlar hesaplandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YENİ EMEKLİ MAAŞLARI

Temmuz ayında yapılan emekli vatandaşları tatmin etmemiş ve maaşlardaki iyileştirmeler heyecanla bekleniyor. Emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyeler geçtiğimiz bayramda 1100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Emekli vatandaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. senesinde en az 5 bin TL daha bir kereye mahsus ikramiye ödemesi verilmesi bekleniyor. Senede iki kez verilen ikramiye ödemeleri bu sayede 3'e çıkmış olacak. Ara zamlarla birlikte emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesi düşünülüyor. 


Emeklilere Temmuz, Ağustos, Eylül ayında enflasyon zammı yüzde 25 olarak verildi. Kasım ayında emekli vatandaşların maaşlarına yapılan zamlarla birlikte asgari ücrete eşitlenmesi bekleniyor. Ocak ayından önce emekli vatandaşlara 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltecek bir zammın yapılması kesin olarak düşünülüyor. Memur maaşlarına da yeni sene zammıyla birlikte yüzde 45-50 arasında zam yapılması bekleniyor. Memur emekli maaşı da bu şekilde artış gösterecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memurların emekli maaşlarıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdesi olarak işçi, memur, Bağ Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışma kabine toplantısından sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Şimdiye kadar nasıl olduysa bundan sonra da emekli vatandaşlarımızın yanında olacağız.' 

Ekonomi Haberleri