Emeklilerin dünyası başına yıkılacak! Maaştan 5000 TL kesilecek

Son zamanlarda gündemdeki konuların başında gelen emekli maaşları için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına zam yapılmasını dört gözle bekliyordu ve bu konuyla ilgili bir açıklamada o uzman isimden geldi. İşte detaylar…


MİLYONLARCA EMEKLİYE KÖTÜ HABER! EMEKLİ AYLIĞI 5 BİN TL EKSİLEBİLİR

Milyonlarca emekli geçimini sağlamakta giderek zorlanırken ve temmuz ayını umut ederken, artan enflasyon emekli maaşlarını aşındıracak. SGK uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarının kesileceğini açıkladı.

Emeklilerin durumu her geçen gün kötüleşiyor. Fiyatların sürekli artmasıyla birlikte emeklilerin cebindeki para da yok oluyor ve bu durum Türkiye'nin gündeminin en önemli konusu haline geldi. Emekliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Para yok" açıklamalarına isyan ediyor. Seyyanen zam umutları da ortadan kalktı.

SEYYANEN ZAM UMUDU DA TÜKENDİ

Gelen bir son dakika bilgisine göre; AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarına ilişkin alım gücünün iyileştirilmesi ve artırılması konusunda temmuz başında açıklama yapacağını, beklenen artışın ise temmuz ayına erteleneceğini söyledi.

'5 BİN TL DEĞERİ DÜŞECEK'

SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklilere kötü haber veriyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve iğneden ipliğe fiyat artışlarıyla durumun daha da kötüleştiğine dikkat çeken Erdursun, şöyle konuştu: “Dolar bazında 10 bin liranın değeri birkaç gün içinde 9 bin liraya kadar düştü. 1 Temmuz'dan önce en düşük emekli maaşı değeri 5 bin liraya indirilecek. Sonra tekrar iyileştirecekler. İyileştirmeler yapmak anlamsızdır. Çünkü fiyatlar ciddi oranda artacak” dedi.

Ekonomi Haberleri