Emeklilerin beklediği 100. yıl ikramiyesi ödenecek mi? İşte şartlar..

Cumhuriyet'in 100. yılı yaklaşıyor ve bu önemli döneme özel olarak emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği yönünde çıkan iddiaların doğruluğu merak konusu oldu. Ancak hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koyuyor.

Bazı medya organlarında yer alan haberlere göre, Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir ikramiye ödemesi için çalışma yürüttüğü iddia edildi. Bu iddialara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödenecekti.

Ancak, Haber 7 kaynaklarına göre, Hazine ile Maliye Bakanlığı bu iddiaları yalanladı ve böyle bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

Bütçe Zorlukları

Kaynaklar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yapılan maaş zamlarının bütçeyi zorladığını belirtti. Bu ağır maliyetler ve enflasyonla mücadele kapsamında, bütçenin bu tür bir yükü kaldıramayacağı vurgulandı.

Beklenti Ocak Ayına Kaydırıldı

Yılbaşına kadar herhangi bir çalışmanın yapılmayacağı belirtildi. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşlarıyla ilgili bir talimat verdiği ve Ocak ayı sonrasında düzenleme beklendiği öğrenildi.

Bu doğrultuda, Cumhuriyet'in 100. yıl ikramiyesine dair ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu ve böyle bir çalışmanın şu an için gündemde olmadığı netleşti.

Ekonomi Haberleri